Derfor er flaskevann datostemplet

Jo, det er med god grunn.

SMAK AV PLAST: Forskere hevder at plastflasker avgir kjemiske stoffer som kan påvirke smaken og være helseskadelig. Illustrasjonsfoto: CRESTOCK
SMAK AV PLAST: Forskere hevder at plastflasker avgir kjemiske stoffer som kan påvirke smaken og være helseskadelig. Illustrasjonsfoto: CRESTOCK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Produksjon og salg av vann på plastflasker har i de siste årene eksplodert.

Dette har igjen ført til at vi drikker mer vann enn før. Og vi drikker, ifølge forskere, mye mer vann enn det kroppen har behov for.

Vann som har vært oppbevart i plastflaske over flere måneder, bør du muligens være skeptisk til å drikke.

Plast er aldri helt tett Plastflasker er aldri helt diffusjonstette, kan Vidar Lund, forsker, PhD ved Avdeling for mat, vann og kosmetikk ved Nasjonalt folkehelseinstitutt, fortelle.

- Det vil si at enkelte stoffer kan trenge gjennom plasten uten at den er ødelagt. Størst fare er det for at organiske stoffer som fettstoffer eller olje kan trenge gjennom flaskeveggen, og da kan vannet på innsiden få smak at de aktuelle stoffene, sier Lund til Kvinneguiden.

Han mener dermed at plastflasker med vann eller annen drikke ikke bør oppbevares i rom hvor det kan være bensin- eller oljedamp, da vil vannet kunne få smak av disse stoffene.

- Det er også muligheter for at enkelte plastflasker kan avgi stoffer fra plasten, som herdere, myknere eller andre tilsetningsstoffer, men de stoffene man kjenner til lekker ut i vannet i svært lave konsentrasjoner, sier forskeren videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer