<strong>SJEKK AVSTANDEN:</strong> Nei, alle gatene ligger ikke på rekke og rad. Skal du reise fra gate 19, bør du sjekke avstandskartet før du somler bort tida i kiosken. Foto: OSL
SJEKK AVSTANDEN: Nei, alle gatene ligger ikke på rekke og rad. Skal du reise fra gate 19, bør du sjekke avstandskartet før du somler bort tida i kiosken. Foto: OSL Vis mer

Derfor er gate nummer 19 manges skrekk på Gardermoen

Greit å vite før du bruker opp all ekstra tid i kiosken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

Dinside: Skal du reise fra Oslo Lufthavn Gardermoen, bør du huske å sjekke gate-nummeret før du tror du har kjempegod tid til bruk i terminalen.

Det er nemlig ikke alltid slik at gatene ligger som perler på en snor.

Selv om du er kommet fram til gate 18, og du skal reise fra gate 19, betyr ikke dette at du er nesten framme.

Det betyr tvert imot at du er kommet omtrent halvveis.

Greit å vite før du bruker opp all ekstra tid i kiosken.

Overraskende langt Vi ser stadig kommentarer om avstanden til gate 19 på Gardermoen i sosiale medier, og da går kritikken på den overraskende lange avstanden til gaten.

Som du kan se av den avbildede informasjonsskjermen i toppen av artikkelen, er det omtrent dobbelt så langt å gå til gate 19, som det er til nabogatene.

<strong>SE NED:</strong> I tillegg til kart med avstander på informasjonsskjermer, er det også tidsangivelser på gulvet. Disse forteller hvor langt det er fra akkurat der du befinner deg. Foto: OSL
SE NED: I tillegg til kart med avstander på informasjonsskjermer, er det også tidsangivelser på gulvet. Disse forteller hvor langt det er fra akkurat der du befinner deg. Foto: OSL Vis mer

Det er cirka ti minutter å gå til gaten fra sikkerhetskontrollen, med «normal gangfart».

Sjekk gulvet - Det er godt skiltet inne på flyplassen. Det er informasjonsskjermer, samt informasjon i gulvet, som anslår hvor langt det er å gå, forteller medieansvarlig Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn, til DinSide.

Han forteller at dette gjelder de som skal reise fra gate 19, som er utstikker i sørenden.

- Ja, det er et stykke lenger å gå ut, det er en egen arm som ble bygget som følge av at vi bygger ut, forteller han.

- Sammenliknet med andre internasjonale flyplasser, er dette en kompakt flyplass. Men det er nok langt i forhold til det man er vant til her, sier Westher Andersen videre.

Innenlandsflyvninger Pir syd, som altså omfatter gate 19 a-h, er en ren innenlandsdpir. Det er også utenlandsfly som parkerer der, men i slike tilfeller blir man naturlig nok busset til og fra utenlandsterminalen.

Pir syd er i utgangspunktet en midlertidig pir som ble bygget for å ta imot passasjerene da en del gater ble fjernet i forbindelse med utbyggingen.

Dette ble valgt i stedet for alternativet som var å busse passasjerer til flyene.

Sjekk appen Dersom du skal reise fra Gardermoen, kan du også gå inn på flyplassens egen app og orientere deg om hvor de ulike gatene befinner seg.

Et par timer før avreise kan appen også gi deg informasjon om hvilken gate du skal fly fra.

- Det er ingen spesiell oppfordring om å møte tidligere til de passasjerene som skal reise fra pir 19; de må forholde seg til det flyselskapene anbefaler med tanke på oppmøtetid. Men det er absolutt smart av passasjerene å orientere seg om hvor de forskjellige gatene er, sier Westher Andersen til DinSide.

Se video: Vi filmet bagasjens ferd fra innsjekk til lasting - se bagasjens ferd!

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Les også:
Egen familiesluse i sikkerhetskontrollen
Nå er de halvveis med utbyggingen på OSL

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer