Derfor er mat den beste antioksidantkilden

Trenger du disse næringsstoffene bør du prioritere frukt og grønt, fremfor kosttilskudd.

ANTIOKSIDANTER: Det er viktig å få i seg nok antoioksidanter da disse beskytter kroppen vår mot skadelige stoffer.
ANTIOKSIDANTER: Det er viktig å få i seg nok antoioksidanter da disse beskytter kroppen vår mot skadelige stoffer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(KK.no): De flest av oss har hørt om antioksidanter, og vet at det er viktig å få i seg nok av disse gjennom kostholdet, da de blant annet beskytter cellene våre mot skade.

Men hvor mye antioksidanter trenger kroppen vår, og er det best å få i seg gjennom kosttilskudd eller matvarer? Ekspertene har gitt oss svaret.

Kroppens forsvarere Det finnes flere gode grunner til hvorfor vi bør få i oss nok antioksidanter, men ifølge Andrew Collins, som er professor ved Universitetet i Oslo, er den viktigste at disse stoffene beskytter kroppen vår mot frie radikaler.

- Det er viktig å få i seg nok antioksidanter, da disse forhindrer oksidativ skade på cellene og vevet i kroppen vår. Oksidasjon oppstår når reaktive oksygenarter, som er «frie radikaler» og andre svært aktive former for oksygen, blir frigitt i kroppen når den forbrenner oksygen.

- Det produseres ekstra mye frie radikaler når immunsystemet vårt er opptatt med å forsvare seg mot sykdom og infeksjoner. Da kan det oppstå situasjoner med såkalt oksidativt stress, der det er for mye frie radikaler og for lite antioksidanter, forteller han til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer