Du leser nå Dagbladet Pluss

Derfor er menn oftere utro enn kvinner

Rådene som kan redde forholdet om partneren har hatt et sidesprang.

KAN REPARERES: Forskning viser at opp mot halvparten av forhold hvor en av partene har vært utro går i stykker. Men om begge parter er innstilt på det, kan forholdet overleve, sier psykologspesialist Eva Tryti til Dagbladet. Foto: COLOURBOX
KAN REPARERES: Forskning viser at opp mot halvparten av forhold hvor en av partene har vært utro går i stykker. Men om begge parter er innstilt på det, kan forholdet overleve, sier psykologspesialist Eva Tryti til Dagbladet. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Tidligere forskning har vist at menn er utro i større grad enn kvinner.

I en studie som nylig er publisert i tidsskriftet «Personality and Social Psychology Bulletin» ser forskere ved blant annet Universitetet i Texas nærmere på årsaken til at menn lettere takker ja til seksuelle fristelser enn kvinner.

Forskerne jobbet ut fra to hypoteser for å komme fram til konklusjonen.

Den ene: At menn opplever sterkere seksuelle impulser enn kvinner. Den andre: At kvinner har bedre selvdisiplin enn menn.

Sterkere seksuelle impulser

Undersøkelsene viste at menn har lik grad av selvdisiplin som kvinner. Årsaken til at det er større risiko for at menn er utro enn kvinner, henger derimot sammen med den første hypotesen, konkluderer studien.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.