KLASSISK: Kombinasjonen med muscadet og østers er en meget vellykket match, men vinene fungerer også utmerket med andre skjell og lettere skalldyrretter så vel som til aperitiff. Foto: Paul Thompson / NTB SCANPIX
KLASSISK: Kombinasjonen med muscadet og østers er en meget vellykket match, men vinene fungerer også utmerket med andre skjell og lettere skalldyrretter så vel som til aperitiff. Foto: Paul Thompson / NTB SCANPIXVis mer

Derfor er Muscadet er en god og rimelig konkurrent til Chablis

Med sin tydelig mineralske og sjøpregede stil er den langt nærmere en Chablis enn sine naboer Sancerre og Pouilly-Fumé.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Muscadet vin har lenge kommet i skyggen av mer berømte Loireviner som Sancerre og Pouilly-Fumé.

Vinene skiller seg aroma og smaksmessig markant fra disse og har en egen distinkt karakter.

Med sin tydelig mineralske og sjøpregede stil er den langt nærmere en Chablis enn sine naboer.

Konkurrent til chablis

Med nordmenns evige begeistring for Chablis, burde Muscadet med sine rimelige priser kunne seile opp som en reell konkurrent.

Muscadet lages rundt Loire elvas utløp i Atlanterhavet ved byen Nantes.

Den lokale druesorten melon de Bourgogne er den eneste tillatte og står bak all muscadetvin.

Appellasjonen Muscadet omfatter tre regionale underappellasjoner hvorav Muscadet Sèvre et Maine er den største og mest berømte (og står for 80 prosent av produksjonen).

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn