KLASSISK: Kombinasjonen med muscadet og østers er en meget vellykket match, men vinene fungerer også utmerket med andre skjell og lettere skalldyrretter så vel som til aperitiff. Foto: Paul Thompson / NTB SCANPIX
KLASSISK: Kombinasjonen med muscadet og østers er en meget vellykket match, men vinene fungerer også utmerket med andre skjell og lettere skalldyrretter så vel som til aperitiff. Foto: Paul Thompson / NTB SCANPIXVis mer

Derfor er Muscadet er en god og rimelig konkurrent til Chablis

Med sin tydelig mineralske og sjøpregede stil er den langt nærmere en Chablis enn sine naboer Sancerre og Pouilly-Fumé.

Muscadet vin har lenge kommet i skyggen av mer berømte Loireviner som Sancerre og Pouilly-Fumé.

VINEKSPERT: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Vinene skiller seg aroma og smaksmessig markant fra disse og har en egen distinkt karakter.

Med sin tydelig mineralske og sjøpregede stil er den langt nærmere en Chablis enn sine naboer.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn