Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Derfor faker hun orgasme

Og slik gjør hun det.

VIL IKKE SKUFFE: Flest kvinner og menn som faker orgasme, sier det er fordi de ikke vil skuffe partneren. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com
VIL IKKE SKUFFE: Flest kvinner og menn som faker orgasme, sier det er fordi de ikke vil skuffe partneren. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com Vis mer

De to fremste årsakene til at kvinner faker orgasme er at de vil tilfredsstille mannen, og at de vil bli ferdige med samleiet.

Vil ikke skuffe partneren Det fremgår av en ABC News-studie gjort i 2004.

- Kan dette overføres til norske forhold?

- Ja, helt klart. Det gjelder alle kvinner i alle land, sier sexolog Tonje Bråten, som driver rådgivingstjenesten Mann & Kvinne.

Både ABC-studien og en nyere studie gjort av University of Kansas i 2009, viser at også menn faker orgasme. I 2009-undersøkelsen fant man at dette gjaldt en av fire menn.

ABC-studien avslørte at de gjør det av presis samme årsak som kvinnene.

Er en bekreftelse - For mannen er det slik at orgasmen bekrefter at han er god i senga, at han kan tilfredsstille kvinnen sin. For kvinnen er det det samme - i tillegg til at hun tar det som en bekreftelse på at han liker henne, utseendet og kroppen hennes, forteller Bråten.

- Å fake orgasme er som for å gi en klapp på skuldra eller si "godt gjort".

3-13 min er perfekt Det er gjort en studie på hvor lenge vi synes det perfekte samleiet skal vare, ved Penn State University i USA.

Den viste at det perfekte samleiet varte mellom 3 og 13 minutter. Idealtiden for samleiet er sju minutter . Respondentene, både mannlige og kvinnelige, mente at 1-2 minutter var for kort, og 20 til 30 minutter var for lenge.

- Men hvis begge parter synes at samleiet varer for lenge i hverdagen, hvorfor fortsetter vi?

- Jeg tror at mannen føler at han må prestere, "være utholdende" . Det er jo mye snakk om multiorgasmer, som igjen legger press på mannen, sier Bråten.

- Så kanskje menn ser på et godt samleie som et langt samleie.

Lenger er ikke alltid bedre - Hvor tror du denne forestillingen kommer fra?

- De har skapt den selv, blant annet via pornofilmer som for en stor del er laget av menn, for menn. Kvinnene på sin side forventer at mannen alltid er klar, og alltid kommer. Menn faker nok for ikke å såre hennes følelser, mer enn noe annet.

- Begge parter har en del forestillinger rundt dette med sex, som de bør glemme eller endre på, mener sexologen.

- Kvinner har litt for lett for å henge seg opp i detaljer. At det skal passe, det skal være romantisk, og så videre. Eller de ser på det som en plikt og stiller opp fordi det forventes av dem, og drives mer av det enn av lysten. Begge deler blir feil, synes hun.

- 10 minutter er mer enn nok! Kjappiser, eller samleier under 20 minutter, mener sexologen bør være hoveddelen av samleiene. De kan man ha når ungene er ute av huset, i dusjen, på kjøkkenet, eller i senga - og det betinger ikke at "forholdene er lagt til rette" for en romantisk kveld med tente lys og full pakke.

- Samleier som varer 2-3 timer fra start til slutt, tilhører sjeldenhetene i langvarige forhold. Det er nok kjappisene som er hverdagen, eller bør være det. Hvis man er mest opptatt av å orke å stå opp om morgenen, smøre matpakker, jobbe og hjelpe med lekser, gjøre husarbeid og andre ting, verken rekker eller orker man sex hvis man tenker de skal vare så lenge!

Hun tror at både menn og kvinner har godt av å ta et oppgjør med sine egne forestillinger om sex.

- På den måten orker vi å ta vare på sexlivet i hverdagen.

Bråten anbefaler kvinnene å forberede seg mentalt på forhånd før en kjappis ettersom det kan ta rundt 20 minutter før kvinnekroppen er klar for sex.

Hun understreker at en kjappis er et fullgodt samleie, og at kroppen får akkurat det samme ut av en kjappis som en lengre økt, i forhold til utskillelse av hormoner og å skape nærhet mellom partnerne.

- Denne nærheten er vel så viktig som å smøre matpakker.

Pust, stønn, elsk Bråten tror at kvinner jukser ved å øke pustfrekvensen og stønne mer. Men det finnes sikre tegn på at hun kommer, og som hun ikke klarer å fake.

- Like før orgasmen vil klitoris trekke seg litt tilbake. Om du kan føle at klitoris «blir litt borte» for deg, må du ikke finne på å stoppe!, forteller sexolog Kjersti Antonsen, som blant annet er kjent fra NRK-programmet Trekant.

Antonsen har tidligere gitt Klikks lesere tips til å avsløre en fake orgasme. Blant annet kan du se etter disse tegnene:

- De som faker har ikke den ekte, dype pusten og de markante endringene i kroppens bevegelser, sier hun. Under orgasmen får hun rytmiske sammentrekninger i vagina og livmoren. De første er de kraftigste, og du kan ikke unngå å merke at det strammer seg rundt dine nedre og edlere deler. En stor bjørnetjeneste Er du blant dem som faker, gjør du deg selv og partneren en stor bjørnetjeneste. ABC-studien og flere andre med den, viser at personer som "ofte eller nesten alltid oppnår orgasme under samleie" nyter sex mer enn dem som sjelden eller aldri når klimaks.

- Det finnes ingen fordeler ved å fake. Vi kvinner snyter oss selv for en orgasme, sier Bråten.

Da er det bedre å tørre å snakke sammen om hvordan dere kan nå klimaks sammen.

- Fortell partneren hva du liker slik at du kan få orgasme. Det er jo kjedelig å ha sex hvis vi sjelden eller aldri har orgasme. Så gidder vi ikke til slutt, tror Bråten.

Et strammere underliv kan hjelpe menn med ereksjonen og kvinner med sexlysten og orgasmen, samtidig som det forebygger inkontinens hos begge kjønn.

Ikke alle kvinner vet hvordan en orgasme kjennes, og tror at de har kommet - når de ikke egentlig er i mål. Blant tegnene på en orgasme, er:

* På vei inn i orgasmen svulmer klitoris opp og blir mer følsom * Det kan være vanskelig å kontrollere pusten eller lyder du lager * Det føles deilig og jo nærmere du kommer orgasmen, jo mindre kontroll har du over kroppen din * Når du når toppen får du muskelsammentrekninger i skjedeveggene * Rett etter orgasmen kan klitoris bli ekstremt overfølsom Finn på noe annet I stedet for å forsøke å imponere med å la samleiet vare så lenge som mulig, oppfordrer Bråten til å være kreativ i stedet.

- Det er jo mye menn kan gjøre for kvinner uten å ha ereksjon eller være inne i henne. Hva de kan gjøre for sin kvinne er helt opp til den enkelte kvinne og hva de liker. Så da må vi være flinke til å snakke med partneren om det.

Les også:

Alt om penis

Alt om kvinnens underliv

Unge menn er for dårlige i senga

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

MENN FAKER: En studie viser at 1 av 4 menn faker orgasme, og oppgir som grunn at de ikke vil såre henne. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com
MENN FAKER: En studie viser at 1 av 4 menn faker orgasme, og oppgir som grunn at de ikke vil såre henne. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media