Derfor får du ikke solgt boligen

Har boligen din ligget ute for salg i lengre tid, bør du kanskje vurdere å sette i gang noen nødvendige tiltak.

SÅ LYST SOM MULIG: Mørke boliger er langt fra appelerende for de fleste boligkjøpere, så legg litt arbeid i å gjøre det lyst og trivelig. illustrasjonsfoto: thinkstockphotos.com
SÅ LYST SOM MULIG: Mørke boliger er langt fra appelerende for de fleste boligkjøpere, så legg litt arbeid i å gjøre det lyst og trivelig. illustrasjonsfoto: thinkstockphotos.comVis mer

Boligmarkedet er rekordhett for tiden, og man leser stadig vekk om leiligheter og boliger som blir revet vekk til en salgspris langt over verditakst. Men det er ikke likt overalt, noen sliter med å få boligen solgt.

Hvorfor er det slik at noen hjem selges med en gang, mens andre ligger på markedet i flere måneder?

På msn.com har de trukket frem de vanligste årsakene til at en bolig ikke blir solgt.

Lukt

Lukter det vondt i huset ditt kan dette få potensielle kjøpere til å unnlate å legge inn bud. Lukt fra kjæledyr, sigaretter og mugg er noe av det som er mest frastøtende å bli møtt av på visning.

Elliminer denne lukten slik at du kan presentere potensielle kjøpere med en ren, frisk atmosfære.

Hunder som møter deg i døren eller oppkjørselen

Hunder skremme noen og irriterer andre. Du får en mye bedre respons fra visningene om du unnlater å ha kjæledyrene til stede - Hunder, katter, uansett.

Skitne bad

Skitne og flekkete bad er ikke noe salgstriks. Skrubb, mal, kjøp et nytt dusjforheng, badematter og håndklær. Hvis du virkelig vil få huset solgt, er dette ekstra arbeidet et must.

Dårlig opplyste rom

Mørke boliger er langt fra appelerende for de fleste boligkjøpere, så prøv å gjøre det lyst og trivelig:

Installer flere lysarmaturer. Fjern tunge gardiner for å la lyset slippe gjennom vinduene. Mal noen av rommene med farger som reflekterer lys. Trim grener fra trær som skygger huset. Skitne vinduer er også noe du bør unngå. Rengjør dem både utvendig og innvendig for å hente inn mer lys.

Interiørdesigner Tove Melgaard Anbefaler å friske opp med litt maling om det behøves, men at du bør være forsiktig med å gjøre for mye.

- Hold det rent og ryddig, og relativt lyst og vennlig. Du trenger ikke gjøre for mye med interiøret i boligen før du skal selge den, med mindre det er veldig gammelt og utdatert.

- Enhver bolig tåler å bli solgt med litt mer personlig preg, påpeker hun.

Et hus fullt av «bråkete» tapet

Har du slik tapet i de fleste rom, vil nok dette få de fleste kjøperne til å tenke seg om. Selv om de er glad i dekorative tapeter selv, er det liten sjanse for at de liker akkurat den du har valgt. Det er som oftest et personlig preg som man ønsker å velge selv.

Det er folk flest du må appellere til når du selger en bolig, så vurder om tapeten bør fjernes og erstattes med maling.

Ikke mal over det, fordi det vil være åpenbart at du gjorde - og kjøperne vet at da blir jobben med å fjerne det enda vanskeligere.

Fuktige kjellere

Fukt og fuktig lukt i kjelleren er ofte synonymt med lekkasje, noe som er et rødt flagg for de fleste potensielle huskjøpere.

Sjekk følgende:

Er de underjordiske vannløpene tette?

UNNGÅ DETTE: Er takrennen din tett, kan det gjøre at kjøperne lurer på hva annet som ikke har blitt vedlikeholdt. illustrasjonsfoto: thinkstockphotos.com
UNNGÅ DETTE: Er takrennen din tett, kan det gjøre at kjøperne lurer på hva annet som ikke har blitt vedlikeholdt. illustrasjonsfoto: thinkstockphotos.com Vis mer

Er takrennene tette?

Fører nedløpet vekk vannet?

Neste gang det regner, gå ut og se hvor regnvannet føres.

Insekter

Har du for eksempel maur i huset ditt- bli kvitt dem.

Fagansvarlig ved PELIAS Norsk Skadedyrkontroll, Bjørn Eide, har følgende tips til å finne ut om du har maur i huset ditt:

- Finner du en sti av maur som går inn og ut av huset ditt, kan du prøve å legge noen døde insekter ved stien for å se om de tar de med seg inn i huset eller ikke.

Tar de med seg insektene(maten) inn i huset bør du tilkalle profesjonell hjelp da den antagelig bor i huset ditt.

Overfylte, tette takrenner

Noen mennesker renser aldri takrennene sine, og det gjør gjerne at kjøperne lurer på hva annet som ikke har blitt vedlikeholdt.

Ifølge daglig leder i Bergens Kobber- og Blikkenslagerlaug, Kjell Hæggernæs, må du starte der vannet renner ned i nedløpet når du skal rense takrennen- dette for å få mest mulig vekk.

- Når man er ferdig med dette kan man gå motsatt vei for å gjøre takrennen helt ren.

Gjør man dette motsatt vei, vil det medføre at all skitten i takrennen renner ned i nedløpsrøret og kan tette avløpet under bakken, påpeker Hæggernæs.

Hvem er med på visningen

Ikke vær til stede under visning. Hvis selger er hjemme føler gjerne boligkjøpere seg ukomfortabel med å åpne skapdører og skuffer, slik at de kan få en virkelig god titt på huset.

Les også:

Ingenting tilfeldig ved denne hytta

Alt om boligsalg

Hva er et steinkast?

Derfor får naboen oss til å klikke

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

IKKE FOR ALLE: Ønsker du å få solgt boligen din, bør du unngå slike mønstrete tapeter. illustrasjonsfoto: thinkstockphotos.com
IKKE FOR ALLE: Ønsker du å få solgt boligen din, bør du unngå slike mønstrete tapeter. illustrasjonsfoto: thinkstockphotos.com Vis mer