Derfor får norske arkitekter internasjonal anerkjennelse

Norsk arkitektur hevder seg nok en gang internasjonalt.

MONUMENTALT: Statoils nye regionkontor på Fornebu har unektelig en form som skaper oppsikt, også utover Norges grenser. FOTO: Trond Joelsen
MONUMENTALT: Statoils nye regionkontor på Fornebu har unektelig en form som skaper oppsikt, også utover Norges grenser. FOTO: Trond Joelsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norsk arkitektur har ved flere anledninger hevdet seg internasjonalt. Operaen har mange ganger blitt trukket frem, og selv det norske huset har blitt hyllet.

I den internasjonale arkitekturkonkurransen World Architecture Festival (WAF) har tre norske firmaer blitt nominert: MAD Arkitekter for B11 i barcode-rekken i Oslo, A-lab for Statoil-bygget på Fornebu og Nordic Office of Architecture for Kunnskapssenteret ved St. Olavs hospital i Trondheim.

Kim Skaara, president i Norske arkitekters landsforbund, er meget godt fornøyd med at norske arkitekter nok en gang hevder seg internasjonalt.

- Vi synes jo dette er veldig stas og opplever det veldig positivt med en slik bekreftelse på det arbeidet våre arkitekter gjør.

Han mener at det skapes gode synergier for norsk arkitekter i samspillet med sine nordiske kollegaer.

- I internasjonal sammenheng er vi del av en nordisk kontekst, hvor kvalitet står sentralt og bærekraftfanen holdes høyt.

- Men så er det klart at også Snøhettas internasjonale posisjon har skapt positive effekter for norsk arkitektur. I tillegg har vi etter hvert mange unge, dyktige arkitekter som også utmerker seg internasjonalt, fremhever Skaara.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer