Derfor frykter vi alderdommen

Seks av ti nordmenn er redde for å bli pleietrengende når de blir eldre.

HANDLETUR: Hamar-paret Bjørn og Solvår Kirkerud er på førjulstur for å besøke barnebarnet Heida Kirkerud-Johansen. De benyttet sjansen til å besøke julemarkedet i Spikersuppa. Foto: Nina Hansen
HANDLETUR: Hamar-paret Bjørn og Solvår Kirkerud er på førjulstur for å besøke barnebarnet Heida Kirkerud-Johansen. De benyttet sjansen til å besøke julemarkedet i Spikersuppa. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Mange jeg snakker med uttrykker frykt for å bli pleietrengende, sier Steinar Westin, allmennlege, samfunnsmedisiner og professor ved NTNU.

- Alle er vi jo redde for å dø, og de fleste reflekterer gradvis mer over døden etter at de har passert pensjonsalder. Enda mer konkret er angsten for å bli avhengig av andre og være hjelpeløs.

Redsel for å miste selvstendighet, verdighet og selvråderett ligger dypt i oss, mener han. Ingen ønsker å være andre til bry, påpeker Westin.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer