Derfor går naboen deg på nervene

Det er nesten ikke til å unngå.

NABO PÅ NERVENE: Sakens kjerne er at naboen er så fysisk nær at du ser og hører vedkommende hele tida. Foto: COLOURBOX.COM
NABO PÅ NERVENE: Sakens kjerne er at naboen er så fysisk nær at du ser og hører vedkommende hele tida. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har nok en eller annen gang irritert seg over naboen. Øredøvende musikk til de seine nattetimer, trær som skygger for kveldssola, nabohunden som gjør fra seg i hagen din. Lista er lang over ting vi nordmenn blir forbanna over når det kommer til naboen.

I en undersøkelse fra 2010, utført av Norstat på oppdrag fra Selvaag Bolig, opplyser 36 000 nordmenn at dårlig naboskap er den viktigste årsaken til å flytte.

De ulike konfliktene Carl Bjurstrøm er advokat i Kraft Advokatfirma AS. I samarbeid med BoligAdvokat.no forteller han at det i dag er svært mange konflikter mellom naboer i Norge.

- Uenighetene handler ofte om hekk, gjerde eller trær. Veirett og bruksrett byr også på store konflikter. Folk er i tillegg veldig uenige om hva rettighetene går ut på.

- Hvor går grensen for min og din eiendom? Dette er også noe folk krangler mye om, påpeker han.

Men hvor kommer denne bunnløse frustrasjonen egentlig fra?

Du pådyttes naboens livstil Ifølge psykolog Oddvar Skjævesland er sakens kjerne det at naboen er så fysisk nær at du ser og hører vedkommende hele tida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer