FRAM ELLER TILBAKE? Det klassiske spørsmålet hver gang klokka skal stilles er om den skal stilles fram eller tilbake. I natt kan være siste gang man må tenke på det. Nå kan det nemlig bli slutt på sommer- og vintertid. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
FRAM ELLER TILBAKE? Det klassiske spørsmålet hver gang klokka skal stilles er om den skal stilles fram eller tilbake. I natt kan være siste gang man må tenke på det. Nå kan det nemlig bli slutt på sommer- og vintertid. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer

Derfor har vi stilt klokka to ganger årlig. I natt blir kanskje siste gang

I over 100 år har verdenskriger, oljekrise og lysten på lyse sommerkvelder fått oss til å stille klokka to ganger årlig. Nå kan det bli slutt på det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Høsten 1973 hadde USAs president Richard Nixon mange bekymringer. USA holdt på å tape Vietnamkrigen, Watergate-avsløringene var underveis og Nixon stupte på popularitetsmålingene. Og i oktober brøt det ut krig mellom USAs allierte Israel og araberstatene Egypt og Syria.

Det var en alvorlig president som talte til nasjonen kvelden 7. november 1973:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer