Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut
DOBBELT FORSIKRET: Martin Elias (6), Anna (1) på magen, Sander (4) med mamma Bente Bang. - Jeg har forsikring i DnB gjennom sykepleierforbundet. Jeg har betalt turen med kredittkort. Så vi er faktisk dobbelt forsikret, men det er jo sånn sett ikke noe du tenker på, sier Bente. Familien er på vei til Oslo. Derfra skal de videre til Kristiansand for å dra i Dyreparken. - Også skal vi til syden sier Martin Elias. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DOBBELT FORSIKRET: Martin Elias (6), Anna (1) på magen, Sander (4) med mamma Bente Bang. - Jeg har forsikring i DnB gjennom sykepleierforbundet. Jeg har betalt turen med kredittkort. Så vi er faktisk dobbelt forsikret, men det er jo sånn sett ikke noe du tenker på, sier Bente. Familien er på vei til Oslo. Derfra skal de videre til Kristiansand for å dra i Dyreparken. - Også skal vi til syden sier Martin Elias. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Sommerferie:

Derfor kan det være lurt å være dobbeltforsikret

Du kan tape tusenvis av kroner med kun én reiseforsikring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har sikkert hørt det mange ganger. At det ikke lønner seg å være dobbeltforsikret.

Men det er et unntak. Og det gjelder reiseforsikringer. Her kan det noen ganger være riktig smart å være dobbeltforsikret. Og mange nordmenn kan ha gått glipp av tusenvis av kroner fordi de ikke kjenner til ordningen.

- Et typisk eksempel på dobbeltforsikring vil være dem som betaler reise med kredittkort, og i tillegg har en ordinær reiseforsikring hos oss eller andre, sier informasjonsdirektør Jon Berge i If og Europeiske Reiseforsikring.

Går over grensen

Dersom du har en skade som overstiger maksimalgrensen på forsikringen din så kan du kreve det overskytende fra selskap nummer to. Eller du kan også velge å dele beløpene likt mellom dem.

PASS PÅ: Det er viktig å passe godt på verdisakene på reise. Men like viktig er det å kjenne til hva du har krav på dersom noe går galt. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
PASS PÅ: Det er viktig å passe godt på verdisakene på reise. Men like viktig er det å kjenne til hva du har krav på dersom noe går galt. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

- Dobbeltforsikring kan være nyttig å ha ved f.eks. forsinket bagasje, forsinket transportmiddel, tyveri av reisegods og verdigjenstander. Vi har i blant tilfeller der bagasjen blir forsinket over lang tid, kanskje uker. Og da vil man måtte handle inn mye mer enn i de tilfeller hvor bagasjen kommer til rette etter en dag eller to, sier Lene Kristine Wold Hasler, skadebehandler i reiseavdelingen i Gjensidige.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 26.02.2015 STARTET NY VIDEOTREND: Stadig flere videoer av trafikk- og nestenulykker og grisekjøring lastes opp på nett. Du har kanskje lagt merke til at mange av disse stammer fra Øst-Europa? Mange lokale forsikringsselskap krever nemlig dashbordkamera. Vis mer

Hjelp å få

Når noe går galt: Kjenner du til forsikringsvilkårene for reiseforsikringene dine? Hvis ikke kan du tape store summer dersom noe går galt i ferien. Foto: Odd Roar Lange/The Travelinspector
Når noe går galt: Kjenner du til forsikringsvilkårene for reiseforsikringene dine? Hvis ikke kan du tape store summer dersom noe går galt i ferien. Foto: Odd Roar Lange/The Travelinspector Vis mer

- Hos oss dekker vi forsinket bagasje med inntil 5000 kroner per sikret. Hvis man da har måttet handle for 7000 kroner, og har flere forsikringer, så vil man få dekket inntil maksbeløp hos det første selskapet man søker dekning hos, deretter kan man sende restkravet videre til neste selskap. Dette kan forsikringsselskapet gjøre for deg når du opplyser om at du har flere reiseforsikringen, sier Wold Hasler.

- I dette tilfellet ville vi ha dekket 5000 kroner, og så videresendt restkravet på kr 2000 til neste selskap.

Dersom skadesaken gjelder forsinket bagasje, så kan man også få dekning fra transportøren (f.eks. flyselskapet) selv.

Husk å gjøre begge selskapene oppmerksom på at du deler erstatningskravet mellom flere selskap. Og pass på at du ikke krever erstatning som er høyere enn gjenstandens verdi.

- En må også være nøye på å ikke forsøke å få erstattet samme gjenstand to ganger, sier Jon Berge.

Kostbare innbrudd

Selv om flere av de store forsikringsselskapene har økt maksimalgrensen på reiseforsikring opplever mange norske familier er på ferie at de får frastjålet alt de har ved bilinnbrudd.

- Og hvis alle har med hver sin Ipad/nettbrett, mobil etc. så blir det fort store summer av det. Alle selskap har – så vidt jeg vet – begrensninger ved tap av verdigjenstander inntil et gitt beløp. Her fungerer det på samme måte, at det første selskapet man søker dekning hos, dekker inntil maks beløp. Så kan restbeløpet man ikke får dekket sendes videre til neste selskap, så vil de vurdere dekning i henhold til sine maks beløp og vilkår, sier Lene Kristine Wold Hasler, og fortsetter:

- Kanskje har man også en dekning i selve forsikringen på bilen. Det vil avhenge av om man kjører privat bil eller leiebil og hva slags forsikring man har.

Så husk derfor å sjekke forsikringsvilkårene dine nøye før du sender inn skademeldingen. Kanskje har du krav på mye mer enn du trodde?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!