Hjertepasienter og vekt

Derfor kan overvekt være sunt for hjertet

Å være overvektig gir deg økt risiko for en rekke sykdommer. Men når du først er blitt syk, er det ikke nødvendigvis skadelig å ha noen kilo ekstra på kroppen.

KAN LØNNE SEG: Noen ekstra kilo kan være sunt for hjertet, har du først blitt syk. Men ett råd er enda viktigere. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
KAN LØNNE SEG: Noen ekstra kilo kan være sunt for hjertet, har du først blitt syk. Men ett råd er enda viktigere. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hjertepasienter får ofte beskjed om at de bør gå ned i vekt. Ny forskning fra NTNU viser at vekta har lite å si så lenge du er fysisk aktiv. Hjertepasientene bør derfor heller få beskjed om å holde seg fysisk aktive, enn å gå ned i vekt.

Det sier forsker Trine Moholdt ved Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk ved Fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer