Derfor kan vi bli deprimert av sosiale medier

- Kulturen vår er i økende grad bygd på individualisme, prestasjon og konkurranse. Det er implisitt innforstått at en må markedsføre seg selv, sier ekspert.

SOSIALE MEDIER: Omtrent 90 prosent av mennesker mellom 16 og 24 bruker sosiale medier daglig, eller nesten daglig. FOTO: NTB Scanpix.
SOSIALE MEDIER: Omtrent 90 prosent av mennesker mellom 16 og 24 bruker sosiale medier daglig, eller nesten daglig. FOTO: NTB Scanpix.Vis mer

Hele 81 % av Norges befolkning har en profil på Facebook. 59 % bruker mobilapplikasjonen Snapshat, mens 52 % hadde en profil på Instagram i siste kvartal av 2018. Det viser den siste rapporten fra Ipsos, som måler nordmenns brukervaner på sosiale medier. Barn og unges tidsbruk har gradvis gått fra det å være sammen med andre utenfor hjemmet, til å sitte hjemme med sosiale medier. Det er videre unge jenter som bruker mest tid på sosiale medier.

I tillegg viser tall fra Folkehelseinstituttet at andelen tenåringsjenter som blir diagnostisert med psykiske lidelser har økt med hele 40 prosent på fem år. I dag er sju prosent av jenter mellom 15 og 17 år og ni prosent mellom 18 og 20 år diagnostisert med en psykisk lidelse.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.