ENDELIG: Ventetiden på Tesla Model X er snart over.  Foto: Fred Magne Skillebæk
ENDELIG: Ventetiden på Tesla Model X er snart over. Foto: Fred Magne SkillebækVis mer

Derfor lanserer Tesla Model X

Rulles ut om tre-fire måneder, forteller Elon Musk.

Dinside Flere utsettelser har gjort at mange kunder har ventet i over tre år på Tesla-SUVen Model X, men nå ser altså ventetiden ut til å være over. I hvert fall for noen.

 For selv om noen norsk lanseringsdato fortsatt ikke er bekreftet, så ruller de første modellene ut av fabrikken rett over sommeren. Bare ikke i Skandinavia.

Til Bloomberg forteller Elon Musk ubeskjedent at ventetiden har kommet kundene til gode: - Model X har blitt en bedre SUV, enn Model S er en sedan, sier han i kjent stil.

Les mer om Model X her!

Hvorfor en SUV? Elbiler er forbundet med reduksjon av utslipp, og er langt fremme med tanke på miljøvennlighet.

Men er det egentlig særlig miljøvennlig å lage en diger el-SUV på over et par tonn?

Svaret ligger ikke bare i hva som er miljøvennlig, men også i hva kundene trenger, og vil ha.

I USA har det alltid blitt solgt store biler med god plass, og Tesla er tross alt en amerikansk bil. På den siden av dammen er likevel ikke Model X å anse som en veldig stor bil, med den fordelen at den størrelsesmessig passer godt inn i Europa.

Dette er avsindige Model S P85D

SUV-salget er fortsatt hett For mens de fleste bil-segmenter har opplevd en liten nedgang i Europa, har salget av SUVer tatt helt av.

SPION: Her er Model X fotografert av en av våre spionfotografer.  Foto: AUTOMEDIA
SPION: Her er Model X fotografert av en av våre spionfotografer. Foto: AUTOMEDIA Vis mer

Diagrammet viser økninger og nedganger i de forskjellige bilsegmentene siden 2001, og bildet er ikke til å ta feil av. Nå er riktig nok ikke SUV'ene delt opp på størrelse, så mange av bilene som inngår i statistikken er de mindre bilene.

Men en ting er sikkert, SUV vil folket ha. Og Elon Musk er selvsagt ikke mindre våken enn at han følger ønsker og behov på lik linje med alle andre bilprodusenter.

Nylig gikk også Audi ut og sa at de kommer til å satse på SUV fremfor flerbruksbiler. Også dette basert på kundenes ønsker. Dette henger også sammen med den sterkt økende andelen av firehjulsdrift over hele fjøla.

For også andelen av firehjulsdrift har økt kraftig.

Da er det ikke lenger vanskelig å se hvorfor Elon Musk ønsker å lansere Model X før han kommer med den mindre sedanen Model 3.

Informasjonssjef Esben Pedersen forteller at vi dessverre ikke kan vente bilen til Skandinavia så raskt, og han kan heller ikke si noe nærmere om når bilen ankommer.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

NÆRT SLEKTSKAP: Model X har et nært slektskap til Model S, noe som synes godt. Dette er konseptversjonen av Model X, som ble vist noe tidligere. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
NÆRT SLEKTSKAP: Model X har et nært slektskap til Model S, noe som synes godt. Dette er konseptversjonen av Model X, som ble vist noe tidligere. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer