GENENE PÅVIRKER: Spiser du mye usunn mat, er genene med på å bestemme om det synes på vekta, viser ny forskning. Foto: COLOURBOX
GENENE PÅVIRKER: Spiser du mye usunn mat, er genene med på å bestemme om det synes på vekta, viser ny forskning. Foto: COLOURBOXVis mer

Derfor legger noen mer på seg enn andre

Slik reagerer kroppen på det farlige fettet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Enkelte ser ut til å kunne dytte innpå hamburgere og pommes frites uten å gå opp et gram i vekt. Mens andre kan se på chipsen, og den fester seg rundt midjen.

- Folk er forskjellige og reagerer forskjellig på maten vi spiser. Det er et samspill mellom genene, miljøet og maten vi spiser, sier Bård Kulseng, leder for regionalt senter for sykelig overvekt ved St. Olavs Hospital.

En fersk studie, publisert i går i British Medical Journal, viser at de med gener som gjør dem utsatt for overvekt, lettere legger på seg av fritert mat.

Forskerne fra Harvard school of public health målte den genetiske risikoen for overvekt hos 37 000 amerikanske kvinner og menn.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn