Derfor må du ikke lure partneren til å få barn

Antall barn er et sårt diskusjonstema.

SKÅR I GLEDEN: Er ikke partneren med på planen om familieforøkelse, kan en positiv graviditetstest gi bismak.  ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com
SKÅR I GLEDEN: Er ikke partneren med på planen om familieforøkelse, kan en positiv graviditetstest gi bismak. ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette med antall barn - eller å få barn overhodet - er et ikke sjeldent tema. Ut fra hva jeg ser rundt meg, ikke bare i terapi, har jeg inntrykk av at dette er en veldig vanlig diskusjon. Det er et ganske sårt tema, og da er det ikke overraskende at det ofte dukker opp også i terapi, sier psykolog Karen Kollien Nygaard.

Vondt å være uenig om antall barn Dette handler jo mye om å realisere drømmer og visjoner man har hatt, og kanskje vært enige om før, eller har tenkt at man sikkert kom til å bli enige om med tiden, og så blir det ille når det viser seg at holdningene er så ulike, sier psykolog og samlivsterapeut Peder Kjøs til Foreldre & Barn.

- Det er vondt å være uenig om antall barn, for dette betyr så mye for folk. Det er ikke bra å få et barn man ikke ønsker seg. Da går det garantert galt. Man må respektere partneren sin. Det er nok mange som tenker "han kommer til å ombestemme seg når jeg først blir gravid". Men det er viktig å huske på at dette kan være et veloverveid valg, og det må respekteres.

Peder Kjøs tror det er enda vanskeligere om man har barn fra før. Men man har uansett vetorett. Det er verre å få et barn som ikke er velkomment, enn å ikke få et barn som er velkomment.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer