Derfor selger disse merkene mest

Så langt har 2014 vært et av tidenes beste år.

EN VINNER: Peugeot 308 (her i den kommende stasjonsvogn-versjonen), gjør at Peugeot løfter seg igjen her i landet. Hittil i år er det solgt nesten 900 stykker - en nidobling fra i fjor. Foto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NO
EN VINNER: Peugeot 308 (her i den kommende stasjonsvogn-versjonen), gjør at Peugeot løfter seg igjen her i landet. Hittil i år er det solgt nesten 900 stykker - en nidobling fra i fjor. Foto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere saker fra db.no/bil.

Dinside:  Så langt har 2014 vært et av tidenes beste år.

Tesla, BMW og Nissan er trekløveret som har økt sin markedsandel med mer enn ett prosentpoeng i første halvår i år i forhold til første halvår i fjor.

Skoda, Suzuki, Peugeot og Renault har plusset på et halvt prosentpoeng eller mer.

Dette er blant tallene man kan lese ut av registreringsstatistikken over nye biler som Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) har offentliggjort for første halvår 2014.

I motsatt ende av tabellen finner vi Ford, Hyundai og Toyota, som har fått redusert sin markedsandel med mer enn ett prosentpoeng.

Snodig nok, i et marked i økning, har også flertallet av de andre bilmerkene tapt markedsandel. Tesla alene står for mer enn den totale veksten i markedet.

Dette var taperne og vinnerne i mai.

Norge unikt Felles for de tre vinnerne er at elbil har bidratt helt eller delvis til økningen (Model S, Leaf og i3), og det skal sies at mens elbilandelen i første halvår 2013 var historisk høy med 3,15 prosent, er denne andelen i første halvår i år økt til 12,9 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer