Derfor skal du ikke lage egne middager til barna

Barn får i seg lagt sunnere mat om de spiser det samme som foreldrene.

SPIS SAMMEN: Barn som spiser samme middag som foreldrene er sunnere enn barn som får laget egen "barnemat". FOTO: Colourbox
SPIS SAMMEN: Barn som spiser samme middag som foreldrene er sunnere enn barn som får laget egen "barnemat". FOTO: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste av oss med små barn vet at det å skulle påse at de spiser et sunt, godt og variert kosthold ofte kan være en utfordring. For ikke bare blir forsøk på å introdusere nye smaker ofte møtt med både "æsj" og "liker ikke", men selv retter og smaker barna har fått servert flere ganger tidligere, kan også plutselig utløse full krise og snørr og tårer ved matbordet.

Resultatet er at mange tyr til å diske opp med mer enn bare én rett til middag. For ikke bare betyr dette at mor og far kanskje kan få lov til å spise middager som er mer eksotisk enn fiskepinner og potetmos, men på ettermiddager hvor alle kommer slitne hjem fra jobb, skole og barnehage, er det ikke til å kimse av å kunne nyte et måltid som ikke involverer gråt, låt og sultestreiker.

Men ifølge en ny undersøkelse kan det hende du heller burde tatt kampen, enn å gi etter og lage egen barnemeny.

Sunnere av å spise voksen-mat Ifølge en fersk undersøkelse utført av University of Edinburgh's Centre for Research for Families and Relationships viser det seg tydelig at den viktigste faktoren som avgjør om barnas kosthold er sunt, er om de spiser det samme til middag hver dag som det foreldrene gjør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer