Derfor skal du ikke re opp sengen

Her trives bakteriene på soverommet.

MIDD OG STØV: Vi tilbringer mange av døgnets timer til sengs. Selv om det skal mye til for å ta skade av midd og støv, er det beste for helsen din å ha et soverom som rengjøres jevnlig.  ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
MIDD OG STØV: Vi tilbringer mange av døgnets timer til sengs. Selv om det skal mye til for å ta skade av midd og støv, er det beste for helsen din å ha et soverom som rengjøres jevnlig. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Midd, pollenstøv og bakterier - partneren din er ikke den eneste du deler soverom med.

Ifølge Grethe Amdal, seniorrådgiver i Norges Astma- og allergiforbund, lider 14 prosent av Norges befolkning av middallergi. For dem er det veldig viktig med et rent og mest mulig støvfritt soverom. Men støv kan også skape irritasjon hos dem som ikke er allergiske.

Det beste for helsen din er å ha et soverom som rengjøres jevnlig. I likhet med resten av huset, er bakteriefellene på soverommet mange. Alle er kanskje ikke like enkle å huske på?

Sengetøyet: Rengjøringsekspert Aggie MacKenzie, kjent fra programmet Ekstrem rengjøring på TVNorge, anbefaler å bytte sengetøy hver 14. dag.

- Bytt hver 14. dag, hver uke om dere er et par. Vask på 60 grader for å knekke bakterier og midd, sier hun til det britiske bladet Glamour.

Hvis du har god hygiene, og ingen problemer med svetting, er lege Ragnhild Halvorsen enig i at det er nok å skifte på sengene annenhver uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer