Derfor skal du være forsiktig med å be om antibiotika

- Resistens er et økende problem, sier eksperter. Vi må bruke mindre antibiotika for at infeksjoner ikke igjen skal bli dødelige.

PROBLEM: Også folk i Norge dør av infeksjoner med resistente bakterier. Vi reiser mer og tar med oss slike bakterier hjem. Flere er nå bærere bakterier som ikke reagerer på antibiotika. Foto:  Garo/phanie/Phanie Sarl/Corbis/ NTB Scanpix
PROBLEM: Også folk i Norge dør av infeksjoner med resistente bakterier. Vi reiser mer og tar med oss slike bakterier hjem. Flere er nå bærere bakterier som ikke reagerer på antibiotika. Foto: Garo/phanie/Phanie Sarl/Corbis/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Antibiotika virker mot bakterieinfeksjoner. Bruken av antibiotika øker i utviklede land. Økt bruk kan føre til mer resistente bakterier - slik at vi mister våpenet vi har mot infekssjonssykdommer som før tok liv. I går var den europeiske antibiotikadagen.

- Resistens er et økende problem, også i Norge. En større andel av befolkningen er bærere av resistente bakterier. Disse blir ikke oppdaget med mindre de får infeksjoner, sier Ingrid Smith, overlege ved KAS (Nasjonal kompetansetjeneste for antibiotikabruk i spesialisthelsetjenesten) på Haukeland universitetssjukehus.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer