- Det er ikke bare sult, blodsukkerstigning og hormonelle tilstander som påvirker oss til å spise mer enn vi bør, sier Brian Wansink, professor i forbrukeradferd ved Cornell University og leder for Cornell Food and Brand Lab, en selvstendig forskningsinstans.
Omgivelsene spiller også en stor rolle.
Ønsker du å gå ned i vekt bør du være oppmerksom på størrelse på tallerken, glass og kopp, på emballasje, tilgjengelighet - hvilke mennesker du omgås - og miljøet du beveger deg i.
Alt dette kan påvirke appetitten vår - og få oss til å spise mer enn vi har behov for.
- Vi overspiser fordi det finnes signaler og ledertråder rundt oss som forteller at vi skal spise, sier han.
Det ligger ganske enkelt ikke i vår natur å ta en pause etter hver bit og overveie om vi er mette eller ikke.
Ubevisste valg Vi foretar i snitt 220 matvalg i døgnet, og veldig ofte er vi ikke en gang klar over at vi tar dem.
Først når vi får et mer våkent forhold til mekanismene som får oss til å spise, og overspise, kan vi innarbeide andre - og gode matvaner.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger