Derfor trenger du folie, filt og tape

Nyttig til mer enn du tror når du skal male.

SØLEFRITT: Bruker du for eksempel malefilt under møblene du maler, sparer du mye søl og opprydding etterpå. Foto: KRISTIAN OWREN / IFI.NO
SØLEFRITT: Bruker du for eksempel malefilt under møblene du maler, sparer du mye søl og opprydding etterpå. Foto: KRISTIAN OWREN / IFI.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Her er noen gode maletips om du får ånden over deg i sommer.

Sølefrit, lettvint og billig.

#1: Male ting og tang Skal du male et lite møbel, en stol, en krakk eller for eksempel et lite bord, blir det mye snuing og vending før du har dekket alt. Her er noen smarte tips som gjør jobben enklere, og hindrer søl.

• Bruk malefilt. Et produkt som selges på rull, og suger til seg maling uten at den klisser til underlaget, om det nå er gulv, terrasse eller lignende. Den kan brukes om igjen flere ganger.

• Skaff deg en plate med hjul. Eksempelvis beregnet til å sette TV-er på, eller slike som man setter under større blomsterpotter. Sett stolen eller hva det nå skulle være på den, og du kan snurre den lett rundt uten å ta på nymalte flater.

• Er det en krakk, en stol eller andre ting med bein, kan du bruke solide papptallerkner under beina for å spare underlaget for søl.

• Du kan også sette tynne stifter i stolbeina for å få den litt opp fra gulvet, slik at du kommer til overalt.

• Når du skal male rundt/bak interiør som står fast (som et rør, en radiator eller et toalett) kan du bruke folie på det som ikke skal males for å beskytte mot søl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer