Derfor truer mobilbruk familielivet

Kan gå ut over forholdet til partneren og påvirke selvtilliten til barna.

IKKE TIL STEDE:  - Når du bruker mobilen er du ikke til stede. Mentalt og emosjonelt er du et helt annet sted enn du befinner deg fysisk, sier samlivsterapeut Monica Elisabeth Johnsen. Foto: COLOURBOX
IKKE TIL STEDE: - Når du bruker mobilen er du ikke til stede. Mentalt og emosjonelt er du et helt annet sted enn du befinner deg fysisk, sier samlivsterapeut Monica Elisabeth Johnsen. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Mange av oss har med smarttelefonen over alt. Vi er tilgjengelige for jobben og vi er aktive på sosiale medier. Det er ikke bra for familielivet, advarer ekspertene.

- Når du bruker mobilen er du ikke til stede. Mentalt og emosjonelt er du et helt annet sted enn du befinner deg fysisk, sier samlivsterapeut Monica Elisabeth Johnsen.

Det er et velkjent fenomen i mange norske hjem at man bruker mye tid på smarttelefonen for å legge ut status på Facebook, oppdatere seg på nyhetene eller legge ut bilder på bildedelingstjenesten Instagram.

- Når du er opptatt av mobilen er du tilgjengelig for alle andre en den du faktisk er sammen med. Det kan personen til å føle seg tilsidesatt, sier Johnsen.