Derfor valgte Jorunn å operere

Tenk deg godt om før du velger det samme, råder jordmor.

FØR OG ETTER: Jorunn fjernet 4,5 kg overflødig hud på magen. Foto: Privat
FØR OG ETTER: Jorunn fjernet 4,5 kg overflødig hud på magen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MAMMANETT.NO: Etter å ha født to barn og gått ned hele 34 kg i vekt, valgte Jorunn Kristine Seldal å få utført bukplastikk.

For de fleste kvinner vil det ta tid før magen går tilbake til tilnærmet vanlig størrelse etter en graviditet. Dette er helt naturlig, da magen under en graviditet blir utsatt for sterkt strekk. I tillegg blir magemusklene slappere, og mange får et ekstra overskuddslager av fett.

Enkelte vil derimot oppleve at mageformen er endret for alltid, og at de ikke klarer å redusere magemålet til tross for trening og riktig kosthold, eller at man har fått et «heng» fra navle og ned, som noen ganger kan være så stort at det dekker underlivet.

- Det er enorme variasjoner. Noen blir raskt helt som før, andre har kanskje fått mye strekkmerker og løshet i magen. Hvor raskt og hvor mye magen gjenvinner sin tidligere form, er det flere ting som påvirker, sier spesialist i plastisk kirurgi, Christian Busch, og nevner genetikk, hudelastisitet og strekkmerker om mulige faktorer.

Målbevisst trening Etter å ha født sin yngste sønn innså tobarnsmor Jorunn Kristine Seldal at hun var blitt overvektig og at hun var i fysisk dårlig form. Motivert av ønsket om å leve lenge og ha mye energi til å kunne leke med barna, bestemte hun seg for å ha fullt fokus på trening og en sunn livsstil. Hun kom godt i gang med treningen etter fødselen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer