Derfor vil ikke nordmenn flytte ut av byen (selv om de sparer mye penger)

Halvparten av oss ønsker ikke å pendle for å få mer bolig for pengene. Det kan bli dyrt.

HALVPARTEN: Nesten halvparten av de spurte i en undersøkelse sier de ikke vil pendle til jobb. De vil bo sentralt, og ha kort avstand til jobb. Her fra det såkalte Barcode-området i Oslo sentrum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HALVPARTEN: Nesten halvparten av de spurte i en undersøkelse sier de ikke vil pendle til jobb. De vil bo sentralt, og ha kort avstand til jobb. Her fra det såkalte Barcode-området i Oslo sentrum. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

En fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for DNB, viser at én av fem nordmenn kunne tenke seg å bosette seg på et mindre sted og pendle til jobb i en nærliggende by, for å få mer bolig for pengene. Det er en økning fra 13 prosent i fjor.

49 prosent sier nei til å pendle til jobb. Det er litt færre enn i fjor, da 58 prosent stilte seg avvisende til å flytte ut av byen for å få billigere bolig.

Det er relativt liten vilje til å pendle langt for å komme seg til jobb, viser undersøkelsen. Yngre er villige til å bruke mer tid på reisevei enn eldre.

- Det er åpenbart en holdning i befolkningen om at man ønsker å pendle minst mulig. Det handler trolig om at det ikke er nok bevissthet rundt differansen man betaler for å kunne bo veldig sentralt kontra å bo litt utenfor byene, sier administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB.