STUDENTER: Patrick Teisbekk, Adam Aziman og Christoffer Thorbergsen går på BI, men tenker foreløpig ikke så mye på pensjon. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
STUDENTER: Patrick Teisbekk, Adam Aziman og Christoffer Thorbergsen går på BI, men tenker foreløpig ikke så mye på pensjon. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Derfor vil pensjonsgapet øke – og de unge tape

Seks av ti nordmenn over 67 år synes de har svært god økonomi. Slik vil det ikke bli for framtidas pensjonister.

- Blant dagens pensjonister er det fortsatt mange som har opplevd trangere tider og dermed er vant til å leve nøysomt. De har kvittet seg med gjeld før de sluttet i jobb, og mange har vært flinke til å legge penger til side, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1 og programleder i TV-serien «Luksusfellen».

De neste årene får vi inn en ny gruppe pensjonister, fastslår han. Overgangen fra lønnsmottaker til pensjonist vil derfor kunne oppleves mer dramatisk for morgendagens pensjonister.

- De som går av med pensjon de neste årene, levde ikke under krigen. De har vent seg til et stadig høyere forbruk, og mange av dem vil dra med seg gjeld inn i pensjonsalderen. Samtidig blir ytelsene fra folketrygden lavere. Det gjør at det lett kan bli et klasseskille mellom dem som har gode tjenestepensjonsordninger og dem som ikke har det – og mellom dem som har spart penger til pensjonsalderen og dem som ikke har gjort det, sier Gundersen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.