EKSKLUSIVE T-SKJORTER: Designer Fam Irvoll har illustrert de T-skjortene til Rødnesedagen 2010. Foto: Silje Golf
EKSKLUSIVE T-SKJORTER: Designer Fam Irvoll har illustrert de T-skjortene til Rødnesedagen 2010. Foto: Silje GolfVis mer

Designer t-skjorter for veldedighet

Snart kan du kjøpe t-skjorter designet av Fam Irvoll til inntekt for Rødnesedagen og Redd Barna.

For andre år på rad arrangerer Redd Barna innsamlingsaksjonen Rødnesedagen. Under parolen «Gjør noe som fenger for penger», oppfordrer de alle i Norge til å samle inn penger ved å bruke humor - gjør morsomme, tullete og tøysete ting til inntekt for Redd Barna.

I år har Rødnesedagen valgt å samarbeide med den norske designeren Fam Irvoll om eksklusive T-skjorter som kommer til å være i salg hos KappAhl fra begynnelsen av november.

Humoristiske illustrasjoner - Jeg var ikke i tvil om at jeg skulle si ja dag Redd Barna kontaktet meg, sier Fam Irvoll til Det Nye.

Hun forteller at hun faktisk selv hadde tenkt til å ta kontakt med organsisasjonen, men at de kom henne i forkjøpet. Irvoll ønsker nemlig å tilby en prosentandel av all inntekt fra hennes barnekolleksjoner til den veldedige organisasjonen.

Dessuten er temaet for innsamlingsaksjon for noe designeren absolutt kan relatere seg til selv - hun bruker mye humor i sine egne kolleksjoner.

- Jeg synes alle bør ha en veldedig organsisasjon man kan bruke tid og energi på å hjelpe, sier Fam Irvoll, som legger til at hun har veldig lyst til å forsette sitt samarbeid med Redd Barna.

Kjente Fam-elementer Utover at hun skulle tegne illustrasjoner, fikk Fam Irvoll frie hender til å bestemme hva som skulle på T-skjortene - som blir laget eksklusivt for det norske markedet.

- Det eneste de ba meg om var at det skulle være humoristiske og at de skulle inkludere noe som så ut som en rød nese.

Resultatet ble fire ulike illustrasjoner til damer og herrer, jente og gutt. De ulike illustrasjonene inkluderer kjente Fam Irvoll-elementer som kaker, godteri, prinsesser og dyr.

Selv er designeren kjempefornøyd med resultatet.

- De ble skikkelig Fam. T-skjortene står for både moro og komedie, noe som er veldig meg, sier designeren.

Velger økologisk bomull - Fam var det opplagte valget. Hun er leken og morsom, noe som er i tråd med hva Rødnesedagen står for, forteller prosjektleder for innsamlingsaksjonen, Anne Brude.

Brude sier at det var viktig for dem at Fam Irvoll gjorde noe i hennes egen ånd, og hun synes designeren har løst dette på en bra måte.

T-skjortene kommer i størrelse 86 og oppover, og koster 99 kroner for barn og 149 kroner for voksen.

For Fam Irvoll selv er det viktig at T-skjortene er laget av økologisk bomull, noe designeren er en stor tilhenger av.

- Jeg er veldig imot bruk og kast mentaliteten, og jeg synes det er veldig bra at t-skjortene er økologisk og i så bra kvalitet, slik at de holder lenge, sier hun.

T-skjortene er i salg i alle KappAhl-butikker landet over fra og med 1. november, i tillegg til på Rødnesedagens egen hjemmeside.

Inntektene fra salget av Rødnesedagen T-skjortene går i sin helhet til Redd Barna og deres kamp mpt barnedødelighet i verden.

Les også:

Kjøp norsk design på nett

Høstens topp ti trender

Dette bildet forandret motebransjen

80-tallet er tilbake for fullt

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

FOR BARN: T-skjortene til jente og gutt tegnet med humoristisk strek. Foto: Redd Barna
FOR BARN: T-skjortene til jente og gutt tegnet med humoristisk strek. Foto: Redd Barna Vis mer
FOR VOKSNE: T-skjortene til damer og herrer med humoristiske illustrasjoner. Foto: Redd Barna
FOR VOKSNE: T-skjortene til damer og herrer med humoristiske illustrasjoner. Foto: Redd Barna Vis mer