Designet sin egen strandhytte

Se den lille sjøhytta på 35 kvadratmeter.

COMPACT LIVING RETT PÅ STRANDA: Stort nærmere vannkanten kommer du ikke. Den lille sjøhytta til familien på fire er praktisk innredet med kompakte og funksjonelle løsninger. Med store vinduer ut mot sjøen er hytta lys og luftig. Foto: Ben Anders
COMPACT LIVING RETT PÅ STRANDA: Stort nærmere vannkanten kommer du ikke. Den lille sjøhytta til familien på fire er praktisk innredet med kompakte og funksjonelle løsninger. Med store vinduer ut mot sjøen er hytta lys og luftig. Foto: Ben Anders Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den vesle sjøhytta på 35 kvadratmeter, som ligger i Kent i England, har flere praktiske, plassbesparende og funksjonelle løsninger. Hytta tilhører en familie på fire, og den ene beboeren er designeren selv.

Nina Tolstrup jobber som designer ved byrået Studiomama. Hun ønsket seg et praktisk feriested ved sjøen for familien sin og seg selv.

Resultatet ble et egendesignet sommerhus rett på stranda. Hun ønsket et funksjonelt og kompakt sted, med bare de mest nødvendige fasiliteter. Huset er 35 kvadratmeter og rommer alt beboerne synes de trenger. Beliggenheten og naturen rundt var en viktig faktor for Tolstrup.

Hytta er et godt eksempel på at det enkle ofte er det beste. Her er ingenting overflødig, og alt har en funksjon.

Forstørrende effekter - Selv om hytta er liten, gir det høye taket en romslig og forstørrende effekt, forklarer designeren Nina Tolstrup fra Studiomama til bonytt.no.

Mye lys og store flater er også en forstørrende effekt i sommerhuset.

Smart interiør Selve hytta er bygget på galvaniserte stylter for å beskytte mot flom. Eksteriøret er dekket med sedertre, mens interiøret består av furu. Siden landskapet skråner bort fra stranda ble det konstruert interne og eksterne tiltak for å skape en jevn overflate på innsiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer