SIGNATUR: LG har laget en kopi av Pradas Saffiano-mønster.  Foto: Marius S. Eltervåg, Mobili.no
SIGNATUR: LG har laget en kopi av Pradas Saffiano-mønster. Foto: Marius S. Eltervåg, Mobili.noVis mer

Designtelefon med rå kraft og diger skjerm

Den nye Prada-mobilen er virkelig bra.

Prada phone by LG 3.0 (heretter kalt Prada 3.0) er, som navnet tilsier, LGs tredje Prada-telefon. Når produsenten allierer seg med et av verdens mest kjente motehus ligger det i kortene at det er lagt mye vekt på designen her.

I dag finnes det et bredt utvalg av både dyre og billige smarttelefoner, og du har en rekke gode mobiler til under 2500 kroner.

Prada 3.0 befinner seg ikke overraskende i det øvre prissjiktet, med en prislapp på nærmere 4500 kroner.

Materialene i seg selv er kanskje ikke veldig imponerende. Bortsett fra Cornings ripesikre Gorilla Glass foran skjermen er det hovedsaklig plast det går i. Men LG har altså gjort en god jobb med å skru telefonen sammen, og den føles solid.

Og at vi snakker om en stilren og elegant sak er vanskelig å argumentere mot. Her har LG kjørt en minimalistisk stil, med Prada-logoen som eneste fremtredende detalj på telefonens fremside. På baksiden finner du Pradas Saffiano-mønster skåret inn i dekselet.

LGs egen logo er plassert på baksiden, men den er i samme farge som dekselet, og tar ikke noen oppmerksomhet.

Med så stor skjerm som dette er det ikke til å unngå at Prada 3.0 blir både høy og bred, men den er til gjengjeld tynn, så den er ikke noe problem å bære med seg selv om de finnes mer lommevennlige alternativer der ute.

Minimalismen er ikke bare tilstede på utsiden av telefonen.

Menysystemet er spesialdesignet for anledningen, og består av hvite, enkle ikoner på sort bakgrunn. Du finner også en ikonpakke du kan bruke til å erstatte originalikonene når du laster ned apper, slik at du kan beholde stilen.

Alt i alt synes vi LG har gjort en flott jobb med å gi telefonen et omfattende og stilrent preg, noe målgruppen vil sette pris på.

Kompromissløs Vi har lyst å skryte av LG for å endelig ha innsett at design ikke er alt - selv ikke for de som setter designen høyt på prioritetsskalaen. I Prada 3.0 er det ikke inngått noen kompromisser - denne telefonen henger med både på teknologi- og maskinvarefronten.

Her får du doble prosessorkjerner kombinert med kraftig grafikkbrikke og mye internminne, samtidig som du får en stor, god og lyssterk skjerm. Dette gir utslag i en flytende bruksopplevelse fri for forsinkelser, og telefonen har kraft nok til å kjøre det aller meste av Android-spill og apps både i dag og i uoverskuelig fremtid.

Du kan ellers forvente å måtte lade telefonen ca én gang i døgnet med normal bruk, noe som er ganske gjennomsnittlig for telefoner i denne maskinvareklassen. Vær imidlertid obs på at du lett greier tømme batteriet raskere enn dette om du ikke tar de vanlige forholdsreglene.

Lydkvaliteten er ellers god både ved musikkspilling og i samtaler.

I tillegg til å ha den vanlige dosen av teknologi, som Wi-Fi, GPS og Bluetooth 3.0 har Prada 3.0 også NFC, som kort fortalt er en overføringsteknologi med kort rekkevidde. Dette er også den mest aktuelle teknologien for mobilbetaling i fremtiden.

Kameraet imponerer oss ikke, uten at det er dårlig. Både bilder og video blir helt greie - verken mer eller mindre.

Vi forundrer oss imidlertid over at den dedikerte kameratasten starter frontkameraet istedenfor hovedkameraet.

Med god skjerm, kraftig maskinvare og ellers få svakheter er det lite direkte negativt å si om Prada 3.0.

Det som likevel begrenser målgruppen her er at flaggskipene hos nesten samtlige av konkurrentene befinner seg i samme prisklasse, altså mellom 4000 og 4500 kroner, så her er det til syvende og sist Prada-brandingen som bør avgjøre valget.

Alternativene... Om Prada-logoen er uvesentlig for deg får du mer for pengene ved å velge en av følgende telefoner:

Samsung Galaxy S II er blant de soleklart beste telefonene på markedet. Her får du mer kraft, bedre kamera og en fantastisk Super AMOLED Plus-skjerm, og telefonen ligger i en hakket lavere prisklasse.

Apple iPhone 4S gir bedre kvalitetsfølelse enn de fleste andre telefoner på markedet, og den har også råsterk maskinvare og et svært bra kamera. De største svakhetene er at Apple har en del proprietære løsninger og at en skjermstørrelse på 3,5 tommer vil være i minste laget for mange. Den er også dyrere enn Prada 3.0, og støtter ikke minnekort.

HTC Sensation XE har Beats-branding (om det er logoer du er ute etter), og leveres med Beats-øreplugger i esken. Den har ellers vel så mye kraft som Prada 3.0.

PRADA: Vi har testet tredje versjon av LGs Prada-mobil. Foto: Mobili.no
PRADA: Vi har testet tredje versjon av LGs Prada-mobil. Foto: Mobili.no Vis mer

Du har ellers både Samsung Galaxy Nexus og Samsung Galaxy Note innenfor rekkevidde i samme prisklasse. Med HD-oppløsning i skjermene tar disse et steg videre i forhold til dagens standard, men koster noen hundrelapper mer enn Prada 3.0.

Med så mange gode alternativer er det viktig å understreke vi har hatt målgruppen i bakhodet når vi satte karakter på Prada 3.0.

Målgruppen er altså de som vil ha kraftig maskinvare, men som velger Prada-branding og design fremfor å ha de aller kvasseste komponentene bak dekslene. Er dette deg får du en finfin pakke her.

Les den fullstendige testen av LG Prada 3.0 hos Mobili.no

LES OGSÅ:
Sju grunner til å kjøpe ny mobil
Ni mobiler verdt å vente på
Den beste Windows-telefonen
Dyr eller billig smarttelefon?

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

TYNN: Prada 3.0 er bare 8,5 mm tykk.  Foto: Marius S. Eltervåg, Mobili.no
TYNN: Prada 3.0 er bare 8,5 mm tykk. Foto: Marius S. Eltervåg, Mobili.no Vis mer