Desperat kattejakt på flyplassen i Gøteborg

Raleigh på rømmen siden fredag.

KATTEJAKT: Ikke helt vanlige dager på Landvetter flyplass denne uka. De ansatte går rundt med matskåler og setter opp lapper i håp om å finne den forsvunne Raleigh. Katten på bildet har ikke noe med saken å gjøre. Illustrasjonsfoto: GEIR BØLSTAD.
KATTEJAKT: Ikke helt vanlige dager på Landvetter flyplass denne uka. De ansatte går rundt med matskåler og setter opp lapper i håp om å finne den forsvunne Raleigh. Katten på bildet har ikke noe med saken å gjøre. Illustrasjonsfoto: GEIR BØLSTAD.Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet):Raleigh har vært savnet i flere dager på Landvetter. Nå leter man etter den overalt, med matskåler.

-Vi har satt opp lapper og spør folk om de har sett katten. Strategien er å finne ut hvor den har vært og kanskje spist, sier pressesjef i Swedavia, Klas Nilsson, til Dagbladet.

Historien startet da Gudbjörn Valgeirssons amerikanske venninne, Monica Warwick, bestemte seg for å flytte til Sverige - med katten Raleigh.

For 1000 dollar, tilsvarende 6500 kroner, skulle et firma ta seg av jobben. Turen tok ifølge Aftonbladet tre dager og gikk fra Atlanta, via London til Göteborg.

Mistet katten Men da Gudbjörn skulle plukke opp kjæledyret på Landvetter Airport sist fredag, ble han først bedt om å vente. Så fikk han den overraskende nyheten: -Vi har mistet katten.

Ifølge flyplassens kommunikasjonsjef Fredrik Olsson er forsvinningen «en svikt i bagasjehåndteringen». Raleigh, som satt i  kattebur, skal ha endt opp som personlig bagasje, på feil side av sikkerhetskontrollen.

Desperat jakt For å komme tilbake på riktig side måtte katteburet gjennom en sikkerhetskontroll, mens katten måtte ut.

PÅ RØMMEN: Katten Raleigh så sitt snitt til å rømme da buret skulle gjennom sikkerhetskontrollen. Katten på bildet har ikke noe med saken å gjøre. Illustrasjonsfoto: GEIR BØLSTAD
PÅ RØMMEN: Katten Raleigh så sitt snitt til å rømme da buret skulle gjennom sikkerhetskontrollen. Katten på bildet har ikke noe med saken å gjøre. Illustrasjonsfoto: GEIR BØLSTAD Vis mer

-Vi kunne ikke ha katten gjennom røntgen, sier pressesjef Nilsson.

Det var da Raleigh så sitt snitt til å stikke. Siden har katten vært sporløst borte.
 
Forsvinningen skjedde i fraktterminalen, men Raleigh kan ha kommet seg inn i den mange tusen kvadratmeter store passasjerterminalen. Pressesjef Nilsson utelukker at den kan ha kommet seg ut på rullebanen.

Nå pågår en desperat jakt med et «stort antall mennesker». Sent i går kveld var Gudbjörn og Monica på Landvetter og lette sammen med dem - for tredje gang. Monica har hatt katten i fem år og skal være svært nedfor.

Pressesjefen tror katten både er redd og sulten. Med alle midler prøver man nå å lokke Raleigh ut fra gjemmestedet. Foreløpig uten hell.