SJOKOLADESAUS: Med litt sjokolade, vann og noen isbiter kan du lage en fantastisk sjokoladedessert. Foto: Erik Hannemann
SJOKOLADESAUS: Med litt sjokolade, vann og noen isbiter kan du lage en fantastisk sjokoladedessert. Foto: Erik HannemannVis mer

Dessert av bare sjokolade og vann

Den geniale professoren fant ut hvordan.

|||

Noen ganger oppdager menneskene store ting. Det kan være sjøveien til India, flymaskiner eller teip (genialt og klebete, og har utvilsomt gjort våre liv bedre). Slike fremskritt går ingen hus forbi. Ingen.


For en liten tid tilbake gjorde menneskeheten et nytt fremskritt. Og dersom denne oppdagelsen hadde fått like stor oppmerksomhet som Christopher Columbus (som ikke fant sjøveien til India) ville verden vært et mye bedre sted å spise.

Den legendariske Brillat Savarin uttalte en gang at oppdagelsen av en ny rett gjør mer for menneskenes lykke enn oppdagelsen av en ny stjerne. Jeg tror han har rett, både på kort og mellomlang sikt.

Det var den franske fysikeren Hervé This (han som fant ut om kaffen blir raskest kald ved blåsing eller røring) som oppdaget at du kunne blande sjokolade og vann sammen, smelte det og så (her kommer det geniale) piske det over isbiter til det blir en helt himmelsk, ren og myk sjokolademousse.

Det som gjør dette genialt er at man verken bruker kremfløte eller egg. Selv om det ikke er noe i veien med fløte eller egg så bidrar det til å enten stjele eller forstyrre den rene sjokoladesmaken.


Når det er sagt, finnes uendelig mange smaker å kombinere sjokolade med. Her er noen forslag:


Appelsin Jordbær Bringebær Chili Kaffe Rom Cognac Salt


Du kan altså bytte ut vann med for eksempel bringebærjuice og få samme, nydelige konsistens.


Slik gjør du det:

Smelt sjokolade og vann og rør rundt med vispen. Bruk omtrent 1/3 vann og 2/3 sjokolade. Hell blandingen over i en glass eller metallbolle. Fylle en stor bolle med isbiter og kaldt vann. Sett bollen med sjokolade oppe i bollen med isbiter. Pisk godt.

Fortsett å piske. Det blir først litt tykkere så får det gradvis konsistensen av en mousse.Les også:

Billig middag hele uka

Bruk to timer, lag middag for hele uka

- Bedre sjokoladekake er vanskelig å lage

Stortest av store familiebiler


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.


Det blir først litt tykkere så får det gradvis konsistensen av en mousse.
Det blir først litt tykkere så får det gradvis konsistensen av en mousse. Vis mer
Slik ser det ut når du har pisket ferdig.
Slik ser det ut når du har pisket ferdig. Vis mer