Dessert av bare sjokolade og vann

Den geniale professoren fant ut hvordan.

SJOKOLADESAUS: Med litt sjokolade, vann og noen isbiter kan du lage en fantastisk sjokoladedessert. Foto: Erik Hannemann
SJOKOLADESAUS: Med litt sjokolade, vann og noen isbiter kan du lage en fantastisk sjokoladedessert. Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

Noen ganger oppdager menneskene store ting. Det kan være sjøveien til India, flymaskiner eller teip (genialt og klebete, og har utvilsomt gjort våre liv bedre). Slike fremskritt går ingen hus forbi. Ingen.

For en liten tid tilbake gjorde menneskeheten et nytt fremskritt. Og dersom denne oppdagelsen hadde fått like stor oppmerksomhet som Christopher Columbus (som ikke fant sjøveien til India) ville verden vært et mye bedre sted å spise.

Den legendariske Brillat Savarin uttalte en gang at oppdagelsen av en ny rett gjør mer for menneskenes lykke enn oppdagelsen av en ny stjerne. Jeg tror han har rett, både på kort og mellomlang sikt.

Det var den franske fysikeren Hervé This (han som fant ut om kaffen blir raskest kald ved blåsing eller røring) som oppdaget at du kunne blande sjokolade og vann sammen, smelte det og så (her kommer det geniale) piske det over isbiter til det blir en helt himmelsk, ren og myk sjokolademousse.

Det som gjør dette genialt er at man verken bruker kremfløte eller egg. Selv om det ikke er noe i veien med fløte eller egg så bidrar det til å enten stjele eller forstyrre den rene sjokoladesmaken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.