Mens alle her hjemme kan å lage boller (jeg våger å påstå at min oppskrift på bolledeig er blant de beste) kan alle briter å lage crumble - eller smuldrepai som vi kaller det på norsk.
Britene er faktisk flinke på kjøkkenet Mange rynker på nesen når det kommer til britisk mat. Den betraktes som usexy og usunn, men realiteten er at maten deres er bedre enn noengang.
Stjernekokkene drar frem klassikerne fra glemselen og viser fram måter å gjøre rettene utsøkte.
Heston Blumenthal er en av kokkene som har betydd mest for britisk mat de siste årene. Han er kanskje mest kjent for sin egg og baconiskrem, samt å drive en av de absolutt beste restaurantene i verden - The Fat Duck.
Kanskje like viktig er jobben han gjør for å live opp det britiske kjøkkken. Retter som fish'n chips og kylling tikka masala har fått en renessanse etter at han har perfeksjonert dem i sine kokebøker. Nå har de plutselig blitt sexy.
Da jeg skulle gå løs på klassikeren eplecrumble lot jeg meg inspirere av Blumenthal sin tolkning av desserten.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger