Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Det antas at rundt 350.000 nordmenn har diabetes. Slik skal behandlingen sikres

Store planer. Lite penger.

DIABETESPLAN: Det finnes ikke et diabetesregister i Norge, men nå er politikerne enige om en plan for å sikre behandlingen for de rundt 350.000 som antas å ha diabetes. Foto: Tuomas Marttila / NTB Scanpix
DIABETESPLAN: Det finnes ikke et diabetesregister i Norge, men nå er politikerne enige om en plan for å sikre behandlingen for de rundt 350.000 som antas å ha diabetes. Foto: Tuomas Marttila / NTB Scanpix Vis mer

Diabetesforbundet har lenge etterlyst en Diabetesplan for å bedre behandlingen av diabetes. Følgesykdommene er alvorlige, og det er store mørketall. Nå har Frp, Høyre og støttepartiene endelig bestemt seg for å innføre en Diabetesplan. Planen skal være klar neste år.

- Vi har enorme utfordringer med behandling av diabetes. Vi vil sørge for at pasientene får et likt tilbud, sier Kari Kjønaas Kjos, (Frp), leder i helse- og omsorgskomiteen.

- Det er nå flertall for å få utarbeidet en Diabetesplan i løpet av 2016, sier Kjos.

Sist uke ble Frp, H, V og KrF i helse- og omsorgskomiteen enige om å innføre Diabetesplan. Satsingen vil være et tillegg til stortingsmeldingen «Fremtidens primærhelse - nærhet og helhet». Meldingen er nå til behandling i komiteene og skal opp i Stortinget 12. november.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?