SMAK AV SOMMER:  Et godt grillet kjøttstykke og frisk, sprø salat er enkel og nydelig sommermat. Brimi griller biffen raskt og på høy varme. Foto: METTE MØLLER
SMAK AV SOMMER: Et godt grillet kjøttstykke og frisk, sprø salat er enkel og nydelig sommermat. Brimi griller biffen raskt og på høy varme. Foto: METTE MØLLERVis mer

Det beste du kan legge på grillen for å få smaken av sommer

Her er Arne Brimis oppskrifter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet Endelig fredag): Det er tid for grill på Vianvang, og kokken sjøl liker å tenke på grillen som et utekjøkken. Han bruker både kjeler og panner - ikke bare grillrista.

- Tilbehøret er viktig når du serverer et grillmåltid. Har du en litt romslig grill, så la ei panne med tomater eller løk stå og putre på siden av grillen mens du forbereder resten av grillmåltidet, sier Brimi.

Till biff eller hvit fisk serverer han sin enkle, men fantastisk gode tomatpanne.

- Noe alle klarer

Det er rett og slett masse tomater som surrer seg myke og søte sammen med god olivenolje, litt sjalottløk og et par laurbærblad.

- Dette er fenomenalt godt - og noe alle klarer å lage, sier Brimi, og drysser rikelig med finhakket gressløk over den rykende varme tomatpanna.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn