Har du alltid laget lammeretter inne i påsken, hvorfor ikke gjøre som Dagblad-kokk Arne Brimi? Ta med maten ut.
Røft og enkelt Litt ekstra jobb er det, men nok av ting burde lokke deg over dørstokken; Duften av lam som godgjør seg mens du er sammen med med folk du er glad i, følelsen av å lage mat slik folk har gjort det i århundrer.
Og, hvis sola skinner, litt etterlengtet påskefarge i ansiktet.
Dessuten er dette retter som krever lite tilbehør.
En god potetsalat eller en god potetstappe er ofte alt du trenger. Eller ferske brødskiver og urtesmør av rosmarin og timian.
En av rettene er også super restemat, for eksempel første påskedag.
Røyksmak Det hjemmerøkte påskelammet er en lammecarré han har forstekt inne på kjøkkenet og tatt med ut til bålet.
Oppi en stor aluminiumskjele får det fine lammekjøttet perfekt varme og røyksmak. Kjøp en lammecarré (lammerygg) eller bruk annet lammekjøtt, for eksempel rester av lammelår eller ytrefilet.
Noen kvister, helst einerkvister og bjørkekvister gir rette duften, men ikke stress, grillpinner duger også.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger