Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Det ble kalt en spøkelsesby. Nå er nordmenns feriefavoritt «friskmeldt»

Utenriksdepartementet endrer reiseråd for Egypt. 

Gjenåpner turismen:  Turistene kan igjen reise til Sharm El Sheik, mener UD                                                             Foto: AP Photo/Nasser Nasser
Gjenåpner turismen:  Turistene kan igjen reise til Sharm El Sheik, mener UD                                                             Foto: AP Photo/Nasser Nasser Vis mer

(Dagbladet) Nå hever UD reiserådet for alle reiser til Sharm el Sheikh. Dermed regner norske myndigheter det som trygt for nordmenn å dra på ferie til det populære reisemålet.

UD endret rådet på sine landsider torsdag 9. februar.

- Utenriksdepartementet har nå endret reiseråd for Egypt på bakgrunn av en samlet vurdering av sikkerhetssituasjonen og tiltak som er iverksatt av blant andre egyptiske myndigheter. Dette er blitt gjort i samråd med de andre nordiske landene, sier kommunikasjonssjef Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Dette skjer etter at norske luftfartsmyndigheter åpnet for flyvninger dit i oktober.

Mange nordmenn har kjøpt leiligheter i Sharm el Sheikh.

Friskmelding

- Vi vet at mange av våre gjester har ventet på dette, og vi gleder oss selvfølgelig på deres og egne vegne og er glad for at utenriksmyndighetene har friskmeldt reiser til Sharm el Sheikh, sier Gunder Moe, daglig leder i Amisol Travel.

REISEGLEDE: Gunder Moe, daglig leder i Amisol Travel er fornøyd med at Sharm El Sheik friskmeldes.
REISEGLEDE: Gunder Moe, daglig leder i Amisol Travel er fornøyd med at Sharm El Sheik friskmeldes. Vis mer

Flere andre europeiske land har i lang tid hatt stabil trafikk til reisemålet i Egypt og stadig flere land opphever nå reisefrarådingen til området.
Egypt har vært rammet av flere alvorlige episoder med flystyrt, flykapringer og svikt i sikkerhetssystemet ved flyplassene. Dette førte til at Norge og flere andre land frarådet turister å reise til Sharm el Sheik, noe som rammet turismen voldsomt.

Nytt reiseråd

Slik lyder UDs nye reiseråd:

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold på Sinai, med unntak av Sharm El Sheikh, Dahab, St. Catherine og strekningene mellom disse.

Utenriksdepartementet fraråder reiser til eller opphold som ikke er strengt nødvendig til det øvrige Egypt, med unntak av Kairo og Alexandria og strekningen mellom disse byene, turist-områdene ved vestsiden av Rødehavet (inkludert Hurghada) og Nildalen mellom Luxor og Abu Simbel samt reiser mellom disse delene av Nildalen og turiststeder ved Rødehavskysten, skriver UD.

Travel vinter

- Vi har hatt våre stedlige representanter på plass i hele perioden og de har stadig kunnet melde om økt belegg på hotellene. Det er gledelig at vi nå også kan for fullt ønske nordmenn tilbake til dette værstabile ferieparadiset, avslutter Gunder Moe.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media