Det blir dyrere for deg å reise på ferie i vinter

Rekordetterspørsel etter vinterreiser.

NORGESFAVORITT: Gran Canaria er nordmenns mest populære reisemål i vinter Her er det ferieidyll i den rolige havnebyen Puerto de Mogan. Foto: JOHN T. PEDERSEN
NORGESFAVORITT: Gran Canaria er nordmenns mest populære reisemål i vinter Her er det ferieidyll i den rolige havnebyen Puerto de Mogan. Foto: JOHN T. PEDERSENVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Den dårlige sommeren har satt fart i etterspørselen etter sol og varme i vinter. Feriereisene går unna i rekordfart.

Den dårlige nyheten er at derfor blir det dyrere år reise på ferie nå i vinter. Som om det ikke er nok med den dårlige kronekursen og den høye prisen på euro og dollar.
 
- Ettersom prisene i reisebransjen styres av tilbud og etterspørsel, innebærer den økte etterspørselen også at prisene stiger, sier Tickets markedssjef Ellen Wolff Andresen.

- Til nå har prisene på feriereiser i snitt med 5 prosent, fortsetter hun.

Se sola Mange av dem som tilbrakte sommeren hjemme i Norge, ønsker å se mer av sola i løpet av vinteren, mener Wolff Andresen.

 BANGKOK: Thailands hovedstad er nummer to på vinterens bestillingsliste hos reisebyrået Ticket. Mange reiser videre til andre steder i Thailand. Foto: HANS ARNE VEDLOG
BANGKOK: Thailands hovedstad er nummer to på vinterens bestillingsliste hos reisebyrået Ticket. Mange reiser videre til andre steder i Thailand. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

Bestillinger på reiser i vinter har økt med 14 prosent, opplyste markedsdirektøren på en pressekonferanse tirsdag.

Til tross for høyere priser er trykket stort på reiser i vinter hos Ticket, ikke minst i juleferien og skolenes vinterferie.

Ticket er Nordens største feriereisebyrå. Reisebyråkjeden selger alle typer reiser for de store charter- og reisearrangørene, cruiserederier og flyselskap, og har dermed god oversikt over nordmenns ferieplaner i vinter.

Feriefavoritten På reisebyråkjedens bestillingsliste ligger Gran Canaria som nummer én. Gran Canaria er suverent det mest bestilte reisemålet for nordmenn denne vinteren.

I fjor reiste litt over 356 000 nordmenn til Gran Canaria, viser tall fra Spanias turistkontor. Mens  cirka 125 000 nordmenn dro til Tenerife i løpet av fjoråret.

 TENERIFE:  Siam Park på Costa Adeje er kåret til verdens beste badepark. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
TENERIFE: Siam Park på Costa Adeje er kåret til verdens beste badepark. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Bangkok og Phuket kommer også høyt opp Tickets bestillingsliste for denne vinteren. Mange av dem som reiser til Bangkok reiser videre til andre steder i Thailand.

Tickets vinter-bestillingsliste viser også at kombinasjonen av sol og storby lokker mange til Florida. Både Miami og Fort Lauderdale går forbi New York på Tickets toppliste over vinterens mest bestilte reisemål i USA. 

Dubai er også et raskt voksende reisemål, og øker med 63 prosent i vinter, viser tall fra Ticket. Vinterens nykommer på ti-på-topp-lista over feriebestillinger er Manchester. Byen har hatt en økning på hele 124 prosent sammenliknet med i fjor.

Bekrefter - Ja, nå går charterreisene unna som varmt hvetebrød, sier Christian Grønli, administrerende direktør i Ving - Norges største charterarrangør.

Det er lenge siden vi har hatt så stor etterspørsel etter sol- og badeferier. Det gjelder både reiser til Kanariøyene og mer eksotiske reisemål som Thailand, Mexico, Jamaica og Cuba, sier Grønli.

Han legger til at prisnivået ligger betydelig over fjoråret, og at belegget på flyene er i rekordklasse.

 LONDON:  London Eye trekker stadig mange til denne storbyen. Foto: JOHN T. PEDERSEN
LONDON: London Eye trekker stadig mange til denne storbyen. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer

Det betyr at vi også kommer til å se langt færre tilbudseter på flyene denne vinteren enn på lang tid, mener Grønli.

Til enkelte reisemål, som direkteflyet til Cuba er det for eksempel nå bare 23 ledige plasser hele vinteren.

VINTERENS TI MEST POPULÆRE REISEMÅL 1. Gran Canaria
2. Bangkok
3. Tenerife
4. London
5. Phuket
6. København
7. Lanzarote
8. Manchester
9. Miami
10. Dubai

Lista er laget ut fra Tickets bestillinger for  avreise mellom 1. november i år og 30. april neste år. Ticket selger alle typer reiser for alle de store reisearrangørene. Tallene viser bestillinger gjort innen 18. oktober

 PHUKET:  Et av vinterens populære reisemål. Foto: OLE C.H. THOMASSEN
PHUKET: Et av vinterens populære reisemål. Foto: OLE C.H. THOMASSEN Vis mer