Flyrettigheter:

Det blir et trått nytt år for Ryanair-passasjerene

Sydenpassasjerer streikerammes - dette er dine rettigheter.

Fly på bakken - igjen: Ryanairansatte truer med flere dagers streik i januar. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Fly på bakken - igjen: Ryanairansatte truer med flere dagers streik i januar. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
✈️

SAS-STREIKEN:

 

Fakta og rettigheter

Les mer  

Ryanair økte antall passasjerer med 12 prosent i desember. 10,3 millioner passasjerer valgte lavprisselskapet i desember. Men nå trues selskapet og tusenvis av passasjerer av nye streiker i januar. Dermed blir ryanairpassasjerer rammet av omfattende streiker for tredje året på rad.I 2018 ble hundrevis av flyginger innstilt på grunn av streiker.

De to fagforeningene USO and SITCPLA har varslet omfattende streiker tirsdag den 8. januar, torsdag den 10. januar og søndag den 13. januar.

Streikene vil i første omgang ramme samtlige 12 baser som Ryanair har i Spania, men vil ha store ringvirkninger også utenfor landets grenser.Mange norske og skandinaviske flypassasjerer bruker det irske lavprisselskapet til reiser til og fra reisemål i Spania i vinterhalvåret.

Arbeidstakerorganisasjonene hevder at selskapet fortsatt gir kabinpersonalet ulovlige kontrakter, og går til streik dersom ikke Ryanair straks endrer sin praksis.

- Vi beklager å måtte framprovosere nye streiker. Og vi har forsøkt å varsle disse så snart som mulig, men det er nødvendig å gå til bunnen av problemet slik at selskapet i framtida vil følge lovgivningen for både ansatte og kunder, sier USO.Ryanair har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer