Det blir stadig mer populært å la seg låse inne når du har fri

Må løse gåter og knekke koder for å rømme innen fristen.

PÅ JAKT ETTER SPOR: I Budapest i Ungarn er rømningsspill populært. Disse spillerne prøver å komme seg ut av fengselet i Trap Factory, som holder til i en gammel, nedslitt bygning i byen. Foto: LASZLO BALOGH / REUTERS / NTB SCANPIX
PÅ JAKT ETTER SPOR: I Budapest i Ungarn er rømningsspill populært. Disse spillerne prøver å komme seg ut av fengselet i Trap Factory, som holder til i en gammel, nedslitt bygning i byen. Foto: LASZLO BALOGH / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Tre venner leter hektisk gjennom et trangt rom med tykke murer, fullt av skap, skuffer og tekniske dingser som sender tankene tilbake til sovjettida.

Vi er innelåst i Wrong Room i Litauens hovedstad Vilnius, hvor vi skal prøve å komme oss ut av rommet innen en time ved å løse gåter og koder, og finne spor rundt oss.

Ei klokke teller ned tida mens vi fortvilet forsøker å finne riktige tall for å låse opp en safe. Men dessverre - vi klarer det ikke før tida går ut.

På The Mindtrap i Thessaloniki i Hellas lykkes vi bedre. Etter å ha løst puslespill og matematiske gåter inne på et «legekontor»- med noen hint når vi står fast underveis - klarer vi med høy puls å låse oss ut to minutter før tida går ut.

Voksende trend I stadig flere storbyer rundt om i verden finner du såkalte «escape rooms», der turister frivillig lar seg låse inne for å løse gåter.

Også i Norge finnes det slike rømningsspill i flere byer. På veien er det vanlig å møte både regnestykker, kodespråk, nøkler og pusleoppgaver som utfordrer dere til tenking og samarbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer