Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Det du skal ha til middag

Hele uka - det eneste vi ikke har gjort for deg, er å handle.

Det er mandag og vi kan glede oss tll en ny uke med gode middager. Nedenfor finner du mine forslag.

Jeg håper ukemenyen vil falle i smak!

SAKEN ER BIFF: Servér den med sopp. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ TIKKA MASALA: Det er ingen regler i en oppskrift på tikka masala. Foto: Erik Hannemann
FINNBIFF: Reinskav eller finnbiff er nydelig kjøtt. Her får du den klassiske oppskriften. Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT PÅ EMPANADAS: Slik lager du en meksikansk empanada. Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT MED KYLLING: En ny kyllingrett gjør overgangen til hverdagslivet lettere. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ LAKS: Laks med pasta blir supert med erter og masse, frisk dill. Foto: Erik Hannemann
Foto: Erik Hannemann

Mandag: Laks og pasta

En enkel start på uka får du om du lager laks og pasta. Det som setter smak har er litt sitronskall, dill og noen grønne erter. Super hverdagsmat!

Tirsdag: Italiensk hurtigkylling

Denne retten er en av mine nye hverdagshelter (sammen med den kålpaien, som du kanskje husker?).

Onsdag: Chicken tikka masala

Ukas første eksotiske innslag kommer fra India. Men, det har nok skjedd en god del ting på veien. Dette er nemlig en enkel variant hvor du blander yoghurt med krydder og legger kyllingbitene i blandingen og setter i ovnen. Det går forbløffende fort (men det er lurt å beherske kunsten å dele opp en kylling - da sparer du masse penger!).

Torsdag: Finnbiff

Vi skal hjem igjen. I alle fall om du føler at Nordkalotten er i nabolaget. Finnbiff er ikke noe jeg vanligvis lager i august, men når været minner mer om november, ja, da blir det på denne måten!

(Skulle sola plutselig dukke opp igjen, ja da hiver jeg meg rundt og lager en pesto!).

Fredag: Biff med sopp og risotto

På fredag skal jeg begynne å lage noe til kokken, nemlig noen gode nøtter med soya, som jeg spiser mens jeg lager resten.

Det er ikke fritt for at jeg gleder meg til denne dagen allerede! Siden jeg er så heldig å kunne finne kantarell uten altfor mye innsats, skal jeg premiere en skikkelig god biff med en soppstuing. Og ikke nok med det: Jeg skal også lage en deilig sopprisotto (begge oppskriftene finner du nedenfor).

Lørdag: Empanadas

Vår andre kulinariske langreise kommer fra Mexico. Det er verdt å merke seg at det finnes svært god dokumentasjon på at empanada opprinnelig kommer fra Spania, Galicia sannsynligvis, siden en beskrivelse av empanadas finnes i en kokebok fra 1500-tallet.

Når det er sagt, så har nok en form for empanadas eksistert i mange kulturer. Tenk på ordet: pan, betyr brød på spansk, og empanar betyr å pakke noe inn i brød. Horn med ost og skinke er derfor en "norsk empanada". Men for sikkerhets skyld: denne er fylt med krydret og herlig duftende kjøttdeig og tomatsaus som du kommer til å elske.

Søndag: Fiskesuppe

Etter en langtur er det godt å komme hjem. Denne fiskesuppa er enkel og klassisk. Perfekt for en søndag. Har du overskudd, kan du bake verdens beste brød, men da må du sette deigen på lørdag.

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Her er alle ukemenyene
Denne kyllinggryta lager du i dag

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media