Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Det du skal spise i helga

Treretters med skalldyr, fisk med kult tilbehør og sjokolademousse.

OPPSKRIFT MED KVEITE: Dette er en god måte å gjøre kveita god på. Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT MED KVEITE: Dette er en god måte å gjøre kveita god på. Foto: Christopher Sjuve Vis mer

Endelig helg! Og like sikkert som det går mot vår kommer det en ny helgemeny.

Forrige helg ble det servert kylling med spennende, oransje tilbehør, sjokoladepletter og en kul suppe. Denne uken står krabbe, fisk med kult tilbehør og sjokolademousse på menyen.

Forrett - skalldyr og følge med sting Aller først er det krabbe på menyen. Det er minst to gode grunner til å spise krabbe nå. 1) Det minner deg om sommeren. 2) Krabbene er aller best på vinteren.

Det er nemlig skjebnens ironi at vi forbinder skalldyrene med sommeren, selv om de kvalitetsmessig er best i vinterhalvåret. Det gjelder også blåskjell (sjekk ut den superraske blåskjellgryta, med video).

FORRETT: Nydelig sammen med litt cayenne. Foto: Erik Hannemann
FORRETT: Nydelig sammen med litt cayenne. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Denne oppskriften er svært enkel. Alt du trenger å gjøre er å blande krabbekjøtt med majones, rømme, sylteagurk før du smaker til med tabasco og cayennepepper.

Om du synes en hel brødskive er for mye til forrett kan du fint servere det på salt kjeks, eller dele opp en brødskive i flere biter. Det er også lov å riste brødskiva (prøv å gni et hvitløkfedd på skiva...).

Hovedrett - kveite med milde smaker Hovedrollen spilles av kveita. Ideen med denne retten ligger i å gjøre paprika og hvitløk milde og snille.

Hvordan? Først griller du paprikaen i ovnen, så steker du hele hvitløkfedd i stekepanna. På den måten kommer milde og fine smaker fram. Oppskriften finner du nedenfor.

DESSERT: Sjokolademousse går aldri av moten. Foto: Christopher Sjuve
DESSERT: Sjokolademousse går aldri av moten. Foto: Christopher Sjuve Vis mer

Men hva skal du ha til kveita? Noen er kanskje lei av å høre om det kule riste-potet-trikset som gjør at de ovnsbakte potetene blir så fabelaktige, men nå har jeg nevnt det igjen.

Ellers så kan du gjøre som meg: Kok opp biter av grønne bønner, nepe, gulrøtter og bland med denne to ingrediens-sausen og litt frisk timian.

Er du glad i kveite finner du flere gode forslag her.

Dessert - kan ikke gå feil Alle liker sjokolade. Og her er en sjokolademousse som er laget så lenge folk har kunnet piske krem. Og eggedosis. Og det er egentlig oppskriften. Bland eggedosis, smeltet sjokolade og krem: VIps! Du har laget sjokolademousse.

Den er smaksatt med litt appelsin som gjør den mer spennende (sjekk her for andre supre matkombinasjoner).

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (7400 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her


Les også:
10 oppskrifter med kjøttdeig
Så gode kan ovnsbakte poteter bli
Lavkarbobrødet som smaker godt
Prøv denne indiske smaksbomben

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling