- Det er bare for jomfruer, og det er jo ikke jeg da

Paradise-Carl får ikke bli med damene han sender på ferie.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Å være alene når du reiser ut i verden er ingen hindring. Flere selskaper tilbyr temareiser til hele verden for single.

Paradise-vinneren fra 2010, Carl Eliassen, er markedsansvarlig i reiseselskapet Jomfrureiser, som tilrettelegger tematurer bare for kvinner.

Han anslår at rundt 50 prosent av de som reiser med dem, er single. At det bare er damer som reiser med selskapet, passer Eliassen, som du kan se i videoen over, riktig så bra. 

Marked i vekst Daglig leder i reiseselskapet Carpe Diem, Gro Husmo, jobber også med singelturer. Selskapet har reiser for både kvinner og menn:

GIRLS KICK ASS: Cirka halvparten av kvinnene som drar på tur med Jomfrureiser er single, forteller markedsansvarlig og tidligere vinner av Paradise Hotel, Carl Eliassen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / HÅKON EIKESDAL
GIRLS KICK ASS: Cirka halvparten av kvinnene som drar på tur med Jomfrureiser er single, forteller markedsansvarlig og tidligere vinner av Paradise Hotel, Carl Eliassen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / HÅKON EIKESDAL Vis mer

- Først og fremst single, men også folk med partnere der den ene halvdelen ikke vil bli med på reise, sier hun til Dagbladet.

Stadig flere drar på singelturer, og hun forteller at de hadde en vekst på 20 prosent i 2012. Blant de under 40 år er det omtrent like mange kvinner som menn som blir med, mens i gruppa over 60 år er det flest kvinner.

- Vi jobber med å få med flere menn. Det er bra for fellesskapet i gruppa, sier hun.

Ikke sjekketurer Ifølge Husmo er det ofte det sosiale, og ikke destinasjonen i seg selv, som er det viktigste for dem som velger å reise på singelturer.

- De som er med blir en vennegjeng veldig raskt, sier hun, og legger til at det ikke er sjekketurer det er snakk om.

SOSIALT: Daglig leder i singelreiseselskapet Carpe Diem, Gro Husmo, sier det ofte det sosiale og ikke destinasjonen i seg selv, som er det viktigste for dem som velger å reise på singelturer. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
SOSIALT: Daglig leder i singelreiseselskapet Carpe Diem, Gro Husmo, sier det ofte det sosiale og ikke destinasjonen i seg selv, som er det viktigste for dem som velger å reise på singelturer. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Noen blir likevel kjærester etter å ha reist på tur med selskapet:

- Ja det skjer, og det er veldig hyggelig, smiler hun.

For alle Også de som synes det kan være vanskelig i sosiale settinger, åpner seg stort sett etter noen dager på slike turer.

- Ja, etter et lite salsakurs og et par mojitos kommer de fleste på gli, ler Husmo.

Du kan snakke med Carpe Diem, Jomfrureiser og flere andre aktører som tilbyr singelreiser om du tar turen innom Reiselivsmessen Oslo 2013, som går av stabelen i Telenor arena på Fornebu denne helga.

600 utstillere Da messa ble holdt her første gang i fjor, var det med 400 utstillere, og cirka 40 000 reiselystne tok turen innom.

I år har messa vokst seg større, og kan skilte med hele hele 600 utstillere, forteller en av de to messesjefene, Merete Falch.

Messa er delt inn i fire store temaer: Destinasjon Norge, cruise, spaferie og den store verden.

Dagbladet er på messa, og på Dagbladet.no får du se flere innslag gjennom hele helga.