- Det er bedre med delt bosted enn at barna som hovedregel får bo hos mor

Karita Bekkemellem (50) mener dagens politikere er feige som ikke setter samlivsbrudd og barnefordeling på dagsorden.

Utdatert barnelov:  Tidligere barne- og familieminister Karita Bekkemellem savner ikke politikken. Men engasjementet hennes for likestilt foreldreskap ved samlivsbrudd er like sterkt som før. Foto: Nina Hansen
Utdatert barnelov: Tidligere barne- og familieminister Karita Bekkemellem savner ikke politikken. Men engasjementet hennes for likestilt foreldreskap ved samlivsbrudd er like sterkt som før. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var en rørt og stolt Karita Bekkemellem som tirsdag mottok Foreningen 2 Foreldres hederspris for sitt engasjement for likeverdig foreldreskap da hun var barne- og familieminister.

- Med tanke på at du måtte gå av i 2007, sier vel tildelingen like mye om hva som ikke har skjedd siden den gang?

Den tidligere AP-politikeren ler mens hun feier inn på et av Legemiddelindustriens (LMIs) møterom. Fra hennes eget hjørnekontor er det forvirrende mye utsikt, og dessuten mindre plass. Som administrerende direktør i LMI er hun ikke like profilert som da hun var stortingsrepresentant med sterke meninger og fargerike kjoler. Nå som hun får en anledning til å fronte en av sine hjertesaker, er det tydelig at hun fortsatt trives i manesjen. Før spørsmål nummer to har hun pratet uavbrutt i ti minutter.Timingen på prisutdelingen kunne ikke vært bedre. Etter at tidligere moteredaktør Vanessa Rudjord for et par uker siden skrev et blogginnlegg der hun forsvarte en 50/50 fordeling av omsorgen for datteren, har en slumrende debatt våknet til live. Tidligere barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen hevder at det kan være skadelig for de yngste barna å flytte for mye, mens Frp's familiepolitiske talsmann presser på for at partiets statsråd Solveig Horne skal foreslå endringer i barneloven som vil gi et mer likestilt foreldreskap.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer