- Det er dette som er virkelig premium kjøreopplevelse

Her har de den magiske formelen.

KLASSISK MODERNE: Mercedes C-klasse anno 2014 har det tradisjonelle Mercedes-uttrykket ispedd noen av de nye design-elementene som gir A-klasse og CLA sitt dynamiske preg. Vår testbil var en C 250 BlueTec 4Matic med grunnpris på rett over en halv million levert Oslo. NB: Testbilen har tilleggsutstyret AMG eksteriørpakke som gir et tøffere oppsyn.  Foto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NO
KLASSISK MODERNE: Mercedes C-klasse anno 2014 har det tradisjonelle Mercedes-uttrykket ispedd noen av de nye design-elementene som gir A-klasse og CLA sitt dynamiske preg. Vår testbil var en C 250 BlueTec 4Matic med grunnpris på rett over en halv million levert Oslo. NB: Testbilen har tilleggsutstyret AMG eksteriørpakke som gir et tøffere oppsyn. Foto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Mercedes-Benz C 250 BlueTec 4Matic stasjonsvogn. Det er litt av en munnfull bare å skulle kalle bilen ved dens rette navn, men det er ikke det viktige her. Dette er den såkalte mellomklasse-stasjonsvognen fra Mercedes, og den ble introdusert mot slutten av sommerferien.

Med denne står de adskillig bedre rustet til å takle sine hovedkonkurrenter hvorav BMW 3-serie, som utvilsomt hadde blitt en bedre bil enn forrige C-klasse, og Audi A4 - som skal fornyes om ikke så veldig lenge. Også Lexus IS 300h må nevnes som direkte konkurrent, men den fås kun som sedan.

Vi har tidligere testet sedan-utgaven - med innstegsmotoren, 1,8-liters bensin.

Midt-i-blinken-utgave Nye C-klasse stasjonsvogn har altså såvidt startet på sin første sesong og vi har kjørt det som fremstår som den mest attraktive varianten nå i innledningsfasen. Det er den prisgunstige «norgesversjonen» av Mercedes C-klasse.

Den magiske formelen som fortsatt gir suksess her i landet er på plass, nemlig stasjonsvogn med kraftig dieselmotor, firehjulsdrift og automatgir.

Kortvarig: Billigere med 4x4 Ser vi på Mercedes' interne prisliste, starter den på 495.000 kroner (504.900 levert Oslo) - med den merkverdigheten at 250 BlueTec uten firehjulsdrift - altså med bare bakhjulsdrift - står oppført til 519.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer