SØR-AMERIKA: Iguazufallene på grensen mellom Argentina og Brasil er et populært mål for turister. Sør-Amerika har så langt i år hatt en vekst i turismen på 15 prosent. Foto: CATHRINE SLAAEN
SØR-AMERIKA: Iguazufallene på grensen mellom Argentina og Brasil er et populært mål for turister. Sør-Amerika har så langt i år hatt en vekst i turismen på 15 prosent. Foto: CATHRINE SLAAENVis mer

Det er dette vi drømmer om

Fem prosent flere turister i verden i 2011.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Veksten i turismen globalt fortsetter i 2011, etter at den tok seg opp igjen etter finanskrisa i 2010.

Sør-Amerika og Sør-Asia er på frammarsj med 15 prosent vekst de første månedene i 2011, viser World Tourism Barometer fra Verdens turismeorganisasjon (UNWTO)

Også Afrika sør for Sahara, og områdene sentralt og øst i Europa, har høy vekst.

Spesielt for Europa var resultatet bedre enn ventet, med en vekst på 12 prosent.

Midtøsten-stopp Denne våren har turismen blitt stanset til Midtøsten og Nord-Afrika på grunn av den politiske situasjonen i områdene.

ASIA: Båttur i Indias Backwaters, et enormt nettverk av kanaler, elver og laguner som strekker seg over 1900 kilometer. Turistene nyter sola på en myk madrass om bord på husbåten, som kalles kettuvallam.   Foto: ESPEN RØST
ASIA: Båttur i Indias Backwaters, et enormt nettverk av kanaler, elver og laguner som strekker seg over 1900 kilometer. Turistene nyter sola på en myk madrass om bord på husbåten, som kalles kettuvallam. Foto: ESPEN RØST Vis mer

På tross av et fall på nær 10 prosent i tilreisende til området, mener UNWTO at utviklingen er positiv.

- Resultatene bekrefter at på tross av flere utfordringer, styrkes bedringen av den internasjonale turismen, som var svært sterk i fjor, sier Taleb Rifal, generalsekretær i UNWTO.

Fram i Sør-Amerika I 2010 var det Asia og stillehavsområdet som vokste mest, men i år ligger veksten bare på seks prosent.

Det er også svakere vekst i Nord- og Sentral-Amerika, mens Sør-Amerika går framover.

- Nyhetene er spesielt positive for utviklingslandene. Spesielt for Afrika, der turismen i større grad blir akseptert som en drivkraft for utvikling, eksport og arbeid, sier Rifal.

Totalt er det ventet at veksten i turismen blir liggende på 4-5 prosent i 2011.

Rifal tror ikke at den politiske uroen i land som Egypt og Tunisia, og jordskjelvet i Japan, vil få stor påvirkning på lang sikt.

Reisende vil heller finne seg andre steder å dra til.

SØR-AFRIKA: Rosendal ved Route 62 i Sør-Afrika. Foto: TONE VASSBØ
SØR-AFRIKA: Rosendal ved Route 62 i Sør-Afrika. Foto: TONE VASSBØ Vis mer