Det er ikke bare trøbbel i hjemmet som gjør at du mister lysten på sex

- Det konstante kravet til å levere tar nok rotta på mange.

STRESS OG SEXLYST: Sannsynligheten for å utvikle ett eller flere seksuelle helseproblemer, er nesten dobbelt så stor blant menn som føler seg stresset av jobben, viser en ny studie professor og seksualvaneforsker Bente Træen ved Universitetet i Oslo har gjennomført sammen med professorene Aleksandar Stulhofer ved Universitetet i Zagreb og Ana Carvaleira ved Universitetet i Portugal.Foto: COLOURBOX
STRESS OG SEXLYST: Sannsynligheten for å utvikle ett eller flere seksuelle helseproblemer, er nesten dobbelt så stor blant menn som føler seg stresset av jobben, viser en ny studie professor og seksualvaneforsker Bente Træen ved Universitetet i Oslo har gjennomført sammen med professorene Aleksandar Stulhofer ved Universitetet i Zagreb og Ana Carvaleira ved Universitetet i Portugal.Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Sannsynligheten for å utvikle ett eller flere seksuelle helseproblemer, er nesten dobbelt så stor blant menn som føler seg stresset av jobben.

Det viser en ny studie professor og seksualvaneforsker Bente Træen ved Universitetet i Oslo har gjennomført sammen med professorene Aleksandar Stulhofer ved Universitetet i Zagreb og Ana Carvaleira ved Universitetet i Portugal.

Studien tok for seg 2112 norske, kroatiske og portugisiske menn i alderen 18-75 år.

Menn med jobbrelaterte bekymringer rapporterte om lavere seksuell tilfredsstillelse enn menn uten slike bekymringer gjorde.

- Jobbstress har direkte innvirkning på menns seksuelle helse. Samtidig virker det å ha barn og å være i et forhold følelsesmessig beskyttende. Omfanget av problemene blir mindre når menn opplever å ha støtte hjemmefra, sier professor Bente Træen.