- Det er ikke helsebringende, og kan være direkte farlig

Flere kostholdseksperter vil ikke anbefale 5:2-dietten.

TRIGGER OVERSPISING:  På 5:2-dietten er det meningen at man to dager i uka kun skal spise 500 kalorier. Ekspertene er skeptiske til dietten, og professor ved Norges Idrettshøyskole (NIH), Jorunn Sundgot-Borgen sier dietten vil trigge overspising fordi blodsukkeret går i bånn og det blir lett å hive i seg raske karbohydrater. Foto: COLOURBOX
TRIGGER OVERSPISING: På 5:2-dietten er det meningen at man to dager i uka kun skal spise 500 kalorier. Ekspertene er skeptiske til dietten, og professor ved Norges Idrettshøyskole (NIH), Jorunn Sundgot-Borgen sier dietten vil trigge overspising fordi blodsukkeret går i bånn og det blir lett å hive i seg raske karbohydrater. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er grunn til å være veldig skeptisk til 5:2-dietten, sier professor ved Norges Idrettshøyskole (NIH), Jorunn Sundgot-Borgen.

Hun er spesialist på fysisk aktivitet og helse, og har jobbet mye med spiseforstyrrelser og vektproblemer.

- Det er ikke normalt å spise så lite to dager i uken. Det er ikke forenelig med å ha en normal spiseatferd. For noen vil det være det første skrittet mot et anstrengt forhold til mat, og det kan lett føre galt av sted.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer