Du leser nå Dagbladet Pluss
TRIGGER OVERSPISING:  På 5:2-dietten er det meningen at man to dager i uka kun skal spise 500 kalorier. Ekspertene er skeptiske til dietten, og professor ved Norges Idrettshøyskole (NIH), Jorunn Sundgot-Borgen sier dietten vil trigge overspising fordi blodsukkeret går i bånn og det blir lett å hive i seg raske karbohydrater. Foto: COLOURBOX
TRIGGER OVERSPISING: På 5:2-dietten er det meningen at man to dager i uka kun skal spise 500 kalorier. Ekspertene er skeptiske til dietten, og professor ved Norges Idrettshøyskole (NIH), Jorunn Sundgot-Borgen sier dietten vil trigge overspising fordi blodsukkeret går i bånn og det blir lett å hive i seg raske karbohydrater. Foto: COLOURBOX Vis mer

- Det er ikke helsebringende, og kan være direkte farlig

Flere kostholdseksperter vil ikke anbefale 5:2-dietten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det er grunn til å være veldig skeptisk til 5:2-dietten, sier professor ved Norges Idrettshøyskole (NIH), Jorunn Sundgot-Borgen.

Hun er spesialist på fysisk aktivitet og helse, og har jobbet mye med spiseforstyrrelser og vektproblemer.

- Det er ikke normalt å spise så lite to dager i uken. Det er ikke forenelig med å ha en normal spiseatferd. For noen vil det være det første skrittet mot et anstrengt forhold til mat, og det kan lett føre galt av sted.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer