Det er ikke mange som ligner

Men funker denne spesielle bilen etter hensikten?

LITEN OG SPESIEL: Ingen tvil om at Smart Forfour skiller seg ut. Og selv om den kan kjøpes i mer nøytrale fargekombinasjoner enn denne, syns vi det spriter opp opplevelsen. Men er det en god bil? Foto: SMART
LITEN OG SPESIEL: Ingen tvil om at Smart Forfour skiller seg ut. Og selv om den kan kjøpes i mer nøytrale fargekombinasjoner enn denne, syns vi det spriter opp opplevelsen. Men er det en god bil? Foto: SMART Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Smart lever videre tross en broket og utfordrende historie. Daimler-konsernet, som er mest kjent for Mercedes-Benz-merket, har aldri tjent penger på de små bybilene. Men de gir ikke opp og har nå introdusert tredje generasjon av Fortwo, som vi nylig anmeldte her.

Hekkmotor som VW Boble Samtidig kommer andre generasjon av Forfour, versjonen med bakseter og fire dører, på markedet. Det er den vi har prøvekjørt her.

Nye Forfour er resultatet av samarbeidet mellom Daimler og Renault og modellen er basert på samme plattform som helt nye Renault Twingo. Det betyr blant annet at den - som Fortwo - har hekkmotor og bakhjulsdrift.

De to bilene deler cirka 70 prosent av komponentene, men har et noe ulikt utseende. Begge entrer mini/bybilsegmentet der de blant annet vil få Fiat 500 å bryne seg på.

Vi kan vel anse at nye Mini er blitt litt for stor til å anses som en helt direkte konkurrent.

Fra under 150.000 Fortwo koster fra 145.000 kroner med 71 hestekrefters 1.0 bensinmotor, og det er ikke imponerende billig blant bybilene, men så ønsker jo Smart å være posisjonert noe mer High End enn hva de typiske bybilene blant konkurrentene er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer