Du leser nå Dagbladet Pluss

- Det er ikke så viktig hvor mye fett du spiser, men at det er av god kvalitet

Ny nordiske anbefaling: Slik bør du sette sammen kostholdet.

HELHETLIG KOSTHOLD: - De sier at et kosthold med mer grønnsaker, belgfrukter, frukt og bær, fisk og sjømat og nøtter og frø, og mindre rødt kjøtt, bearbeidet kjøtt og mat som har mye tilsatt sukker, vil ha en positiv effekt på folkehelsen, sier  Knut-Inge Klepp, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet.
HELHETLIG KOSTHOLD: - De sier at et kosthold med mer grønnsaker, belgfrukter, frukt og bær, fisk og sjømat og nøtter og frø, og mindre rødt kjøtt, bearbeidet kjøtt og mat som har mye tilsatt sukker, vil ha en positiv effekt på folkehelsen, sier Knut-Inge Klepp, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet.Vis mer

(Dagbladet): Den seneste forskningen på kosthold og fysisk aktivitet er inkludert i de nye nordiske næringsstoffanbefalingene som ble lagt fram i går.

En anbefaling om at du kan øke inntaket av sunne fettsyrer, samtidig som du kutter karbohydrater, er en av de største endringene siden forrige rapport fra Nordisk ministerråd kom i 2004.

En gruppe med representanter fra alle de nordiske landene står bak anbefalingene.

- Disse reviderte næringsstoffanbefalingene fokuserer i sterkere grad enn tidligere på et helhetlig kosthold og i mindre grad på enkelte næringsstoffer, sier Knut-Inge Klepp, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet.

- De sier at et kosthold med mer grønnsaker, belgfrukter, frukt og bær, fisk og sjømat og nøtter og frø, og mindre rødt kjøtt, bearbeidet kjøtt og mat som har mye tilsatt sukker, vil ha en positiv effekt på folkehelsen, sier han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.